Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin duyurdu: Milyonlarca veliyi ve öğrenciyi ilgilendiriyor! O sınav resmen kaldırıldı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yaptığı son açıklama milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren duyuruyu yaptı. Öğrencilerin sık sık girdiği o sınav artık yapılamayacak. Bakan Tekin, konu ile ilgili bakın ne açıklama yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin duyurdu: Milyonlarca veliyi ve öğrenciyi ilgilendiriyor! O sınav resmen kaldırıldı

Milyonlarca veliyi ve öğrenciyi yakından ilgilendiren bu haber kısa süre içinde en çok araştırılanlar arasında yer aldı. Alınan kararları sonucunda her yıl sık sık tekrarlanan o sınavın artık yapılmayacağı bir kesimi mutlu ederken belli bir kesimin ise tepkisine neden oldu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yaptığı açıklama ise merak konusu oldu.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI AÇIKLADI!

Yapılan son dakika açıklamalarına göre Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde değişikliğe gidildi. Alınan kararlar kapsamında özel okulların artık enflasyon oranında ücret artışı yapacağı bilgisi kaydedildi.

Yusuf Tekin, özel öğretim kurumlarının üst sınırlarının ÜFE ve TÜFE oranlarının ortalaması ile belirleneceğini kamuoyuna duyurdu. Tekin, yaptığı açıklamada şunlara değindi:

"İlkokul 1, ortaokul 1 ve lise 1 gibi sınıfların kayıtlarında ücret belirlenirken, bu sınıflarda bir önceki eğitim öğretim yılında uygulanmış olan ücret baz alınacak. Okula ara sınıflardan devam eden öğrencilerin eğitim ücreti belirlenirken de öğrenci kayıt sözleşmesinde belirlenen ücret dikkate alınacak."

O UYGULAMALAR ARTIK YAPILMAYACAK

Yönetmelik değişikliğinde yer alan konulardan biri de özel okullara kayıt ve nakil işlemlerinde öğrenciye uygulanan zeka testi gibi uygulamaların artık yer almayacağı konusu oldu. Konuya ilişkin olarak, "Pedagojik açıdan sorunlu bir alan olarak bilinen kayıt ve nakil işlemlerinde okulların zeka testi ve benzeri uygulamaların sonuçlarına göre öğrenci seçme uygulaması da bundan böyle yapılamayacak" denildi.

DEPREMZEDE ÖĞRENCİLER İÇİN ÜCRETSİZ EĞİTİM İMKANI

Ülkeyi derinden sarsan 6 Şubat depremlerinden sonra özel okulların ücretsiz hizmet verdiğini belirten Bakan Tekin, "Bu zor süreçte gerekli hassasiyeti gösteren tüm özel okul yönetici ve sahiplerinin çalışmalarını takdirle karşılıyoruz" ifadelerine yer verdi.