Migros’tan deprem bölgesine destek kararı alındı!

Deprem bölgesinde birçok çiftçi bulunurken Migros market zincirinden dikkat çekici bir açıklama geldi.

Migros’tan deprem bölgesine destek kararı alındı!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremin ardından deprem bölgesine vatandaşlar, kurum kuruluş ve şirketler tarafından yardım gitmeye devam ederken yaraların çok daha çabuk sarılabilmesi adına birçok destek verilmeye devam ediyor. Deprem bölgesinde birçok çiftçi bulunurken Migros market zincirinden dikkat çekici bir açıklama geldi.

Migros market deprem bölgesindeki çiftçilere destek vereceği duyurusunda bulundu. Migros şirket tarafından yapılan açıklama doğrultusunda tarlada, ağaçta bekleyen ve hızlı bozulabilecek ürünlerin toplanarak satın alımını yapmak üzere koordine olunduğu belirtildi. 

DEPREM BÖLGESİNE TAM DESTEK!

Konu ile ilgili açıklama Migros Ticaret A.Ş. Meyve Sebze Pazarlama Direktörü Yener Arslan'dan geldi. Arslan konu hakkında “Deprem bölgesi, medeniyetlerin beşiği olan ve bereketli topraklarıyla Anadolu’yu besleyen Mezopotamya’nın kadim şehirlerini barındırıyor. Tarımın doğduğu bu değerli topraklarda, Türkiye’nin toplam tarım arazilerinin yüzde 16’sına denk gelen tarım arazilerimiz, pek çok çiftçimiz ve üreticimiz bulunuyor. 81 ilimizin oluşturduğu büyük üretim zincirinin değerli bir parçası olan bu 10 ilimizin halkadan kopmaması ve üretime yeniden döndürülmesi kritik öneme sahip.'' dedi. 

ÇİFTÇİLERE DESTEK SAĞLANACAK!

Yapılan açıklama doğrultusunda deprem bölgesinde çiftçilere destek verileceğinin duyurusu yapılırken Şu anda afet bölgesindeki yerel üreticilerimizin aciliyetle desteğe ihtiyaç duyduğunu bilerek, büyük emeklerle yetiştirilmiş, ancak deprem sebebiyle tarlada, ağaçta bekleyen ve hızla toplanması gereken tarım ürünleri için koordine olduğumuz tam da bu günlerde sosyal medyada Hatay’lı bir kadın üreticimizin destek çağrısını gördük. Bunun üzerine ilk etapta Hatay Arsuz’daki limon üreticilerinin ürünlerini dalından toplayıp satın aldık. Ayrıca çok çabuk bozulabilen ve şu anda tarlalarda bekleyen yeşilliklerin toplanmasını ve alımını da ivedilikle planladık ve ekiplerimizi yönlendirdik. Tarıma ve üreticilerimize desteğimiz aralıksız şekilde sürecek” ifadeleri kullanıldı. 

Etiketler: migros