Meta CEO’su Zuckerberg: Meta ve Apple Metaverse konusunda derin ve felsefi rekabet halinde

Meta’nın kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg, yakın tarihteki şirket içi toplantısında, Apple ve Meta’nın, Metaverse inşa etmek adına derin ve felsefi bir rekabet halinde olduklarına inandığını dile getirdi.

Meta CEO’su Zuckerberg: Meta ve Apple Metaverse konusunda derin ve felsefi rekabet halinde

Metaverse, geçtiğimiz yılın son aylarında, Facebook’un çatı şirket ismini “Meta” olarak değiştirmesi ile birlikte dünya genelinde büyük bir popülarite yakaladı. Artan Metaverse ilgisi bu nedenle çoğu zaman doğrudan Meta ile bağdaştırıldı. Birçok kişi, Metaverse’ün doğrudan Meta’nın ya da eski ismiyle Facebook’un bir çalışma ürünü olduğunu dahi düşünüyor. Ancak Metaverse adına uzun zamandır birçok yazılım ve teknoloji şirketi çalışmalarını sürdürüyordu. Konu hakkında, Meta şirket için toplantısında konuşan Mark Zuckerberg de bu çalışmalar kapsamında Meta ve Apple’ın derin ve felsefi bir rekabet içinde olduğuna inandığını dile getirdi.

ZUCKERBERG NE AMAÇLIYOR?

Mark Zuckerberg, söz konusu toplantıda, iki teknoloji devinin artırılmış ve sanal gerçeklik donanımlarını satmaya hazır olduklarını öne sürdü. The Verge tarafından aktarılan toplantı notlarına göre ünlü CEO, Temmuz ayı başlarında şirket çalışanlarına internetin hangi yöne gitmesi gerektiğini belirlemek için Apple ile rekabet ettiklerini dile getirdi.

Öte yandan Zuckerberg, Meta’nın kendisini, “ilk artırılmış gerçeklik kulaklığını” bu yıl piyasaya sürmesi beklenen Apple’a daha açık, daha ucuz ve alternatif bir noktada konumlandıracağını ifade etti. Zuckerberg, buradan yola çıkarak, Apple ile Meta arasındaki rekabette Meta’nın fiyat avantajları ile ön planda olmasını istiyor.

META İŞBİRLİKLERİ KURMAYA BAŞLADI

Meta CEO’su Zuckerberg: Meta ve Apple Metaverse konusunda derin ve felsefi rekabet halinde - Resim : 1

Meta, Facebook’tan sonra yeni ismini aldıktan sonra Metaverse alanında ciddi bir popülarite yakaladı. Meta kısa bire süre önce Microsoft ve Epic Games gibi dev şirketlerle kurduğu işbirliklerinde, “Metaverse Open Standards Group” oluşumunu da hayata geçirdi. Bu noktada benimsenen fikir, insanların sanal ürünlerle gelecekte daha sürükleyici, üç boyutlu dünyalarda kolayca hareket edebilmelerini sağlayacak açık protokollerin oluşturulmasını teşvik etmek olarak açıklandı.

META, METAVERSE’ÜN ANLAŞILMASINI İSTİYOR

Bir diğer yandan Meta, Metaverse’ün tam olarak ne olduğunun daha iyi anlaşılması ve bu kavramı hiç bilmeyenlere Metaverse’ü tanıtmak için Keke Palmer tarafından ortaya koyulan “Are we there yet?” başlıklı yayın serisini de sunmaya başladı. Şirket bu yayın serisi ile Metaverse’ün herkes tarafından ulaşılabilir olduğunu göstermek istiyor.

Etiketler: meta, mark zuckerberg