Mersin Tarsus gizemli kazı bu kez gizli geçit iddiaları ile gündemde aslında ne bulundu kazıya katılan arkeologlar ilk kez açıkladı!

Mersin'de yapılan gizemli kazı aylarca gündemde kalmış, kazı hakkında pek çok iddia ortaya atılmış, büyük bir hazine bulunduğu iddiaları gündeme gelmişti. Kazı alanında alınan olağanüstü güvenlik tedbirleri şüpheler yaratırken bu seferde gizli geçit iddiaları gündeme damga vurdu.

Mersin Tarsus gizemli kazı bu kez gizli geçit iddiaları ile gündemde aslında ne bulundu kazıya katılan arkeologlar ilk kez açıkladı!

Mersin'in Tarsus ilçesinde yer alan bir evde yapılan kazı çalışmaları tüm Türkiye'de gündem olmuş, iddialar birbiri ardına gelmişti. Yapılan açıklamalar soru işaretlerini daha da arttırırken yapılan kazı çalışmaları nedeni ile alınan olağanüstü güvenlik tedbirleri de olayı daha dikkat çekici hale getirmişti. 

Hatırlanacağı üzere 2016 senesinde başlayan Tarsus kazısı tam 1 sene sürmüş, tüm Türkiye adeta her gün ortaya atılan yeni iddialar ile yatıp kalkmış, resmi bir açıklama beklemişti. Yaklaşık 1 sene süren kazı çalışmaları Türkiye'yi ekran başına kilitleyen Tarsus Kazısı sonrasında ise yapılan açıklama tatmin edici bulunmamış, ne bulunduğu açıklanmamıştı. 

MERSİN TARSUS KAZISI İLE ASLINDA NE BULUNDU? KAZIYA KATILAN ARKEOLOGLAR İLK KEZ KONUŞTU! 

Yapmış olduğu altın yorumları ve piyasa analizleri ile isimden söz ettiren Haluk Özdil bu sefer Mersin Tarsus kazısı ile ilgili aktardıkları ile ülke gündemine damga vurdu. Haluk Özdil'e canlarına pahasına açıklama yaptıklarını iddia eden arkeologlar "Orada telefonlar kesiliyor, kazı boyunca sorun devam etti. Hala bile aynı sorunu yaşayan insanlar var bölgede. Oranın altıyla ilgili olayı bütün Tarsus biliyor. 12 yıl önce oraya 15 kişilik bir işçi grubu kazı amacıyla giriyorlar.

Mersin Tarsus gizemli kazı bu kez gizli geçit iddiaları ile gündemde aslında ne bulundu kazıya katılan arkeologlar ilk kez açıkladı! - Resim : 1

Bunlar görevliler ve bir daha çıkmıyorlar. Kazdıkları yerler açık ama kendileri yok. Cesetleri de yok. Herhangi bir yıkım falan da olmamış. Donuk taş diye bir şey var o bölgede çok bilinen. İşte orada geçit kapısı var dendi, herkes o kapının peşindeymiş öyle duyduk. Başka boyuta geçmek amacıyla kullanılıyor. Ama o boyuttaki varlıkların da buraya geçmesini sağlıyor o kapı. Böyle kapılar sadece dünyaya geçmek için açılmaz" diyerek şok edici iddialarda bulundular. 

Mersin Tarsus gizemli kazı bu kez gizli geçit iddiaları ile gündemde aslında ne bulundu kazıya katılan arkeologlar ilk kez açıkladı! - Resim : 2

İddialar sosyal medyaya bir kere daha damga vururken gizemli kazı yine ülke gündeminin en çok konuşulan konuları arasında yer aldı. İddialar pek çok kişi tarafından inandırıcı bulunmazken kazının çok uzun süre devam etmesine rağmen olaydan sonra tatmin edici bir açıklama yapılmaması da soru işaretlerini güçlendirmişti.

Etiketler: tarsus