Merkez Bankası Başkan'ından dolar ve enflasyon hakkında mesaj var: Başkan Erkan'dan önemli açıklama

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, OVP ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Erkan, sıkı para politikasının 2024 yılında enflasyonu düşüreceğini, KKM düzenlemesinin TL’ye güç katacağını ve Türkiye’ye olan yatırımcı ilgisinin artacağını söyledi.

Merkez Bankası Başkan'ından dolar ve enflasyon hakkında mesaj var: Başkan Erkan'dan önemli açıklama

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, Orta Vadeli Program (OVP) ile ilgili olarak yerli ve yabancı basın mensuplarıyla bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de katılım gösterdiği toplantıda, Erkan, ekonomik gelişmeler ve para politikası hakkında değerlendirmelerde bulundu.

 

ENFLASYON HEDEFİ DEĞİŞMEDİ 

Erkan, kararlı bir şekilde uyguladıkları sıkılaştırıcı para politikasının 2024 yılında sonuç vermeye başlayacağını ve enflasyon beklentilerinin kontrol altına alınacağını belirtti. Enflasyon tahminlerinde herhangi bir değişiklik olmadığını da vurgulayan Erkan, “En son Para Politikası Kurulu metnimizde üst bant 62 olarak belirlemiştik.” dedi.

KKM DÜZENLEMESİ TL’YE GÜÇ KATACAK 

Erkan, Kur Korumalı Mevduat (KKM) düzenlemesinin, sadeleştirme sürecinde Türk Lirası’nın değer kazanmasını amaçladıklarının bir göstergesi olduğunu söyledi. Erkan, “Yani daha çok Türk Lirası’na geçişi sağlamaktır ve onun enflasyon beklentilerine daha uyumlu hale gelmesini sağlamak için atılmış bir adımdır. Sistemin Türk Lirası’na dönme hızını sert düzeltmelere yol açmadan, sakin, kararlı, kademeli bir şekilde yapacağız.” diye konuştu.

PARASAL SIKILAŞTIRMA SÜRECEK 

Erkan, fiyat hareketlerinin mümkün olduğu kadar az olduğu lakin dengenin evrildiği yönünde sağlıklı şekilde algılandığı bir süreç olarak ilerlediklerini ve bunda kararlı olduklarını ifade etti. Erkan, “TCMB olarak tüm araçlarımızla parasal sıkılaştırma sürecine, enflasyonda belirgin bir iyileşme sağlanana kadar devam edeceğiz.” dedi.

Merkez Bankası Başkan'ından dolar ve enflasyon hakkında mesaj var: Başkan Erkan'dan önemli açıklama - Resim : 2

2024 YILINDA DEZENFLASYON SAĞLANACAK 

Erkan, 2024 yılında dezenflasyonun tesisi için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını söyledi. Erkan, “2024 yılında dezenflasyonun tesisi için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız.” dedi.

TÜRKİYE’YE OLAN YATIRIMCI İLGİSİ ARTACAK 

Erkan, Türkiye’ye olan yatırımcı iştahının yüksek olduğunu ve tahvil piyasasında yabancı yatırımcı artışını beklediklerini belirtti. Erkan, “Türkiye’ye olan iştahın yüksek olduğunu ve tahvil piyasasında yabancı yatırımcı artışını aşikar bir şekilde beklediğimizi öngörmek doğru olur.” diye konuştu.

Etiketler: dolar, enflasyon