Mehmet Şimşek Türkiye için 2026 tarihini işaret etti: Türkiye, 2026’da Dünya Bankası’nın Gelişmiş Ülkeler Listesinde Olacak

Türkiye’nin ekonomik gelişimine dair önemli bilgiler veren Bakan Şimşek, “Türkiye, bu yıl 1,1 trilyon dolarlık bir ekonomi olacak. 2026 yılında da Dünya Bankası’nın tanımladığı gelişmiş ülkeler arasına girecek.” diye konuştu.

Mehmet Şimşek Türkiye için 2026 tarihini işaret etti: Türkiye, 2026’da Dünya Bankası’nın Gelişmiş Ülkeler Listesinde Olacak

Türkiye’nin ekonomik büyümesi ve kalkınması devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin 2026 yılında Dünya Bankası’nın tanımladığı gelişmiş ülkeler kategorisine gireceğini açıkladı. Bakan Şimşek, Türkiye’nin bu yıl 1,1 trilyon dolarlık bir ekonomi haline geleceğini de söyledi.

Türkiye 2026’da Gelişmiş Ülke Olacak

Bakan Şimşek, 15 Eylül 2023 tarihinde yaptığı açıklamada, Türkiye’nin ekonomik performansına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Şimşek, Türkiye’nin son yıllarda önemli reformlar gerçekleştirdiğini, ekonomik büyümesini sürdürdüğünü ve istihdamı artırdığını belirtti.

Bakan Şimşek, Türkiye’nin bu yıl yaklaşık 1,1 trilyon dolarlık bir ekonomi haline geleceğini ifade etti. Bakan Şimşek, “Türkiye, 2026’da Dünya Bankası’nın tanımıyla gelişmiş ülkeler kategorisine girmiş olacak.” dedi.

Bakan Şimşek’ten Ekonomiye İlişkin Açıklamalar

Bakan Şimşek, Türkiye’nin gelişmiş ülke olması için yapılması gerekenleri de sıraladı. Bakan Şimşek, “Öncelikle makro finansal istikrarı sağlamak zorundayız. Enflasyonu düşürmek, cari açığı azaltmak, bütçe disiplinini korumak ve kamu borcunu sürdürülebilir seviyede tutmak gerekiyor. İkinci olarak, yapısal reformları hızlandırmak zorundayız. Eğitimden sağlığa, vergiden teşvike, enerjiden ulaşıma kadar birçok alanda reformlar yapmak gerekiyor. Üçüncü olarak, teknolojiye ve inovasyona yatırım yapmak zorundayız. Bilimden sanata, kültürden spora kadar birçok alanda katma değer yaratmak gerekiyor.” diye konuştu.

Bakan Şimşek’ten Yatırımcılara Çağrı

Bakan Şimşek, Türkiye’nin ekonomik potansiyelini anlatmak için uluslararası yatırımcılarla da görüştüğünü söyledi. Bakan Şimşek, “Türkiye, yatırım yapmak için cazip bir ülke. Büyük bir pazar, genç ve dinamik bir nüfus, coğrafi avantajlar, güçlü bir altyapı ve hukuk sistemi sunuyor. Türkiye’ye yatırım yapanlar kazanacak.” dedi.

Bakan Şimşek, Türkiye’ye yatırım yapmak isteyenlere de çağrıda bulundu. Bakan Şimşek, “Türkiye’ye güvenin. Türkiye’nin geleceği parlak. Türkiye’yi daha iyi tanımak için gelin ve görün. Türkiye’ye yatırım yapın ve kazanın.” diye konuştu.

Bakan Şimşek’in açıklamaları, Türkiye’nin ekonomik hedeflerine ulaşması için önemli bir mesaj olarak değerlendirildi. Türkiye’nin 2026’da gelişmiş ülke olması için çalışmalarını sürdüreceği belirtildi.