Mehmet Ali Yılmaz kimdir? Hayatı

Mehmet Ali Yılmaz kamuoyunun yakından tanıdığı bir isimdir. Mehmet Ali Yılmaz 24 Nisan'da İstanbul'daki evinde ölü bulundu. Bu gelişmeyle beraber Mehmet Ali Yılmaz kimdir hayatı merak konusu olmuştur. Mehmet Ali Yılmaz kaç yaşında? Mehmet Ali Yılmaz aslen nerelidir? İşte Mehmet Ali Yılmaz Hayatı Hakkında Merak Edilen Her Şey...

Mehmet Ali Yılmaz kimdir? Hayatı

Mehmet Ali Yılmaz bugün İstanbul'daki evinde ölü bulunmuştur. Mehmet Ali Yılmaz kimdir hayatı merak edilmeye başlandı. Mehmet Ali Yılmaz, 49. ve 50. Hükümette Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yapmıştır. Bu gelişme sonrası Mehmet Ali Yılmaz kimdir hayatı araştırılmaya başlanmıştır. Mehmet Ali Yılmaz kaç yaşında? Mehmet Ali Yılmaz aslen nerelidir? sorularının cevapları da merak edilmektedir. İşte Mehmet Ali Yılmaz Hayatı hakkında merak edilen her şey...

Mehmet Ali Yılmaz kimdir? Hayatı

Mehmet Ali Yılmaz kimdir? Hayatı
Mehmet Ali Yılmaz 

Mehmet Ali Yılmaz, 21 Ekim 1948 yılında Trabzon’un Of ilçesi Gülderen Köyü’nde doğdu. İstanbul’a taşındıkları için ortaokulu Kadıköy Kemal Atatürk Ortaokulu’nda, liseyi de Haydarpaşa Lisesi’nde okudu.  İstanbul Mühendislik ve Mimarlık Akademisi İnşaat Fakültesini bitirdi.

Bankacılık, medya alanlarında faaliyetlerde bulundu.

Mehmet Ali Yılmaz kimdir? Hayatı - Resim : 2
Mehmet Ali Yılmaz, Trabzonspor Başkanlığı da yapmıştır.

1973 yılında "TEK-ART" adlı inşaat şirketini kurarak inşaat sektörüne giriş yaptı.

1978 ve 1988 yılları arasında toplamda 10 kez Türkiye Vergi Rekortmeni oldu.

1979 yılında Türkiye İthalat İhracat Bankası'nın (Titibank - Impexbank) sahibi oldu ve bankacılık sektöründe de faaliyet gösterdi. Ancak 1988 yılında bankayı elden çıkardı.

1983 ile 1989 yılları arasında Güneş Gazetesi'nin sahibi olarak basın sektörüne adım attı.

1996 yılında Antalya Kemer'de Zigana Tatil Köyü'nü faaliyete geçirerek turizm sektörüne de giriş yaptı.

Mehmet Ali Yılmaz kimdir? Hayatı - Resim : 3
Caption

1991 ile 1995 yılları arasında Demokratik Sol Parti (DYP) Trabzon Milletvekili olarak görev alarak, 20.10.1991 – 24.12.1995 arası TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı.

49. ve 50. Dönem hükümetlerinde Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev aldı.

Halen Trabzonspor Kulübü Onursal Başkanı olan Mehmet Ali Yılmaz, 1982-2001 yılları arasında çeşitli dönemlerde Trabzonspor Kulübü Başkanlığı görevini üstlendi.

Bakanlığı döneminde Türkiye Futbol Federasyonuna özerklik getirdi. Futbolda havuz sistemi getirdi.

Ayrıca, Mehmet Ali Yılmaz Basın Konseyi, Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Spor Yazarları Derneği, Mühendisler Odası ve Müteahhitler Sendikası gibi çeşitli kuruluşlara üyedir.

Uydu üzerinden yayın yapan TVem kanalı ile Trabzon'da yayın yapan Zigana TV, Zigana FM, Karadeniz Gazetesi gibi medya kuruluşlarının da sahibidir.

Mühendisler Odası, Müteahhitler Sendikası, İstanbul Gazeteciler Cemiyeti, Gazete Sahipleri Sendikası ve Türkiye Spor Yazarları Derneği Üyesi olarak görev yaptı.

Evli, 5 çocuk babasıdır.

Mehmet Ali Yılmaz 24 Nisan 2024 yılında İstanbul Beşiktaş'taki evinde ölü bulunmuştur.


Mehmet Ali Yılmaz haberleri için tıklayınız.