Meğerse Einstein'lar bu burçtan çıkıyormuş! İşte IQ seviyeleri zirve zeki burçlar!

Burçlar insan karakterine özgü belirli özellikleri kategoriler halinde sınıflandırmayı sağlar ve bu özellikler her burçta farklı şekilde tezahür eder. Bazen kişilerin en zayıf yönünü bazen de en güçlü yönünü ortaya çıkarır. Balık duygusal yönüyle bilinirken ikizler için dengesiz denir. Aslanlar kendine güveni ile ortaya çıkarken bazı burçlarda keskin zekasıyla toplulukta parlar. Keskin zekaları ile hemen fark edilen burçlar haberimizin detayında…

Meğerse Einstein'lar bu burçtan çıkıyormuş! İşte IQ seviyeleri zirve zeki burçlar!

Araştırmalar her burcun farklı bir zeka özelliğine sahip olduğunu ortaya koydu. Amerika'da popüler medya şirketi olan Business İnsider'ın aktardığına göre gökbilimcilerinin ve astrologların ikna olduğu en yaratıcı ve zeki burçların IQ''ları oldukça yüksek ve analitiki zekaları gelişmiştir. Araştırmalar her burç için farklı bir zeka türü olduğunu ortaya koymuştur. Kişi burcuna bakarak hangi zeka türüne daha yatkın olduğunu da anlayabilir.

En Zeki Burçlar Hangileridir?

Astrologların ortak olarak hemfikir olduğu görüş en zeki burçlar arasında Akrep ve Kova yerini alıyor. Akrepler çevrelerini daha net algı kapasitesine sahip etraflarında olan biteni net bir şekilde anlayabiliyor ve olaylara daha gerçekçi yaklaşıyor. Kovaya bakıldığında ise daha çok doğuştan gelen bilişsel bir yeteneğe sahip olduğu görülür. Analitik zeka seviyesi diğer burçlara göre daha verimlidir.

Burçlar ve Yetkin Zeka Özellikleri

Her burç farklı zeka türüne göre sınıflandırılabilir. Araştıran araştırmalar bunun mümkün olduğunu ortaya koydu. Yapılan çalışmalar diğer burçlarda da farklı yönleri ile zekanın ortaya çıktığı dikkatleri çekti. Mayo Astroloji okulunda aktif olarak gök bilimi üzerine incelemelerini sürdüren astrolog Neil Crabtree her burcun duygusal ya da analitik zekaya göre gruplandığını ifade etti. Oğlak burçları daha pratik bir zekaya sahipken Koç burçları daha çok sezgileriyle hareket edip risk alarak lider pozisyonlara daha yatkın hale geliyor. Bu durum Balık ve Yengeçte duyguları ile ön plana çıkarak akıllı yürütmede profesyonel hale gelmelerini sağlıyor.

Koç: Hırs ve Fırsat Yaratmak Onu Tanımlar

Koç burcu daha çok hırsı ve anlayışıyla ortaya çıkıyor. Başarısızlık onları durduramıyor ve her zaman için yeni bir başlangıcın bir yolu bulunuyor. Onlar için zekayı kullanmak her seferinde yeni bir şey öğrenerek fırsatlar ortaya koyabilmenin yollarını bulabilmektir.

Boğa: Korkutucu Soğukkanlılık Becerisi

Boğa burcu için zekanın ortaya çıkışı daha çok ayrıntıları tespit edebilmekle kendini belli ediyor. Etrafı oldukça iyi algılayan Boğalar en karmaşık anları dahi avantaja çevirerek büyük bir soğukkanlılıkla çözüme kavuşturabiliyor.

İkizler: Çoklu Görev Programcısı

İkizler burcu beyninin farklı alanlarını aynı anda kullanabiliyor. Aynı anda farklı işleri yapabilecek kavrama yeteneğine sahip olan ikizler çok yönlü zeka seviyesine sahiptir.

Yengeç: Ortamın Kurtarıcı Analisti

Yengeçler duygusal burç olarak kendilerini ön plana çıkarsa da kontrol açısından duygu analizini en net şekilde yapabilen bir burçtur. Hem kendi ihtiyaçlarının farkına varıp yönetebilir hem de başkasının o anki ihtiyacını fark ederek ortamı sakin bir hale getirebilir.

Aslan: Güçlü Tespit Yeteneği

Aslan burçları ise keskin bir tespit yeteneğine sahiptir. O anda fark edilemeyen pek çok olasılık aslanlar tarafından görülebilir ve avantaja çevrilir. Özellikle çekici yönleri zekalarına yansır. Her ortamda insanları kendine çeker ve manipüle edebilir.

Başak: Derin Hassas Detaycılığı

Meğerse Einstein'lar bu burçtan çıkıyormuş! İşte IQ seviyeleri zirve zeki burçlar! - Resim : 1

Başak burçları en zeki burçlar arasında yerini alır. Analitik yönleri oldukça gelişkindirler. Pratiklikleri ile ön plana çıkan başaklar ortamda oluşan problemleri çözmeye yönelik yüksek bir beceriye sahiptir. Detayları kolaylıkla analiz edebildikleri için bulundukları ortamdaki hiçbir ayrıntıyı es geçmezler.

Terazi: Yüksek İkna Kabiliyeti

Teraziler akademik kariyeri oldukça yüksek zeka özelliği gösteren burçlar arasında yerini alır. Her tanıştıkları insanı rahatlıkla anlayabilir ve algılayabilir. İnsanları karakterine göre analiz ederek gruplandırdıktan sonra istediklerini elde edebilmek için manipülasyon tekniklerine uygulayabilirler. İkna kabiliyetleri bu anlamda oldukça yüksektir.

Akrep: Aklı Çelen Çekici Zekâ

Akrepler etkileyici bir zekaya sahiplerdir. Özellikle kişileri kendi istediklerini yaptırabilmek için kullandıkları özel teknikleri de bulunur.

Yay: Pratik Zekâ

Yay burçları pratik kararlar veren burçlar arasında yerini alır. Farklı şeyleri keşfetmekten ve öğrenmekten korkmaz ve bu yönüyle zekalarını tam bir verimlilikle kullanırlar.

Oğlak: Bütüncül Yaklaşım

Oğlakların hafızaları oldukça kuvvetlidir. Farklı noktalarda parçalı olarak duran fikirleri bir araya getirerek bir bütün oluşturabilir. Tam bir analiz burcu olarakta bilinir.

Kova: Felsefik Teorileri

Kovalar zekaları ile bulundukları ortamı şenlendirirken hayata felsefik açıdan yaklaşırlar. Her anı her olayı varoluşsal şekilde inceleme kapasitesine sahip olan bu burçlar sıradan şeyleri dahi inceleyerek irdeler ve kaynağını anlamaya çalışır.

Balık: Yaratıcı Zekâ

Duygusal yönleriyle ön plana çıkan balıklar zekalarını bu yönünü ortaya koyarak yönlendirebilir. Her zaman için bulundukları yerde lider konumundadırlar. Yaratıcılıkları ve keskin zekaları her yerde dikkat çeker. Özellikle pek çok sanatçının balık burcu olma ihtimali yüksektir.

Etiketler: burçlar