MEB tarihinde görülmemiş kontenjan!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, akşam saatlerinde verdiği müjde ile birlikte, öğretmenler için 2.il dışı yer değiştirmenin yapılacağını duyurdu. MEB tarihinin en bol kontenjanlı il dışı yer değiştirmesi atamasını yapacak

MEB tarihinde görülmemiş kontenjan!

MEB tarihinin en bol kontenjanlı il dışı yer değiştirmesini yapacak


Milli Eğitim Bakanlığı tarihinin en bol kontenjanlı il dışı yer değiştirmesini yapacak. Bakan Yusuf Tekin, bir süredir öğretmenlerin talepleri arasında yer alan 2. il dışı ile ilgili olarak müjdeyi verdi.

Bakan Tekin yaptığı açıklamada, önümüzde ki süreçte öğretmenler için, 2. il içi, il dışı ve mazeret tayini yapacaklarını ve bunu tek takvimde tüm boş normları açarak yapacaklarını duyurdu.

Bakan Tekin'in paylaşımında bahsettiği gibi tüm boş normların açılacak 2.il içi ve il dışını yapılması, tarihin en bol kontenjanlı yer değiştirme olacağını gösteriyor.


Bakan Tekin'in konuyla ilgili olarak paylaşımı şu şekilde ;

İkinci il içi/iller arası, mazeret hepsini tek bir takvimle bütün boş normları açarak yapacağız arkadaşlar. Hayırlı olsun…

Öte yandan MEB 2023 yılı il içi ve il dışı yer değiştirme sürecini geçtiğimiz haftalarda sonuçlandırmış ve açılan kontenjanların yetersiz olduğu öğretmenler tarafından dile getirilmişti. Bakan Tekin, öğretmenlerin söylediklerini göz ardı etmedi ve tüm boş kontenjanları açarak tekrardan il içi, il dışı ve mazeret tayini yapacaklarını söyledi..

Etiketler: meb, atama, eğitim, öğretmen