Mbaye Diagne: Galatasaray’a forvet alınmasına gerek yok, Türkiye’nin en iyi forvetiyim…

Galatasaray’ın tartışmalı golcüsü Mbaye Diagne, Avusturya kampında özel açıklamalarda bulundu. Senegalli golcü Türkiye’nin en iyi forveti olduğunu, başkanın başka forvet almasına gerek olmadığını söyledi.

Mbaye Diagne: Galatasaray’a forvet alınmasına gerek yok, Türkiye’nin en iyi forvetiyim…

Galatasaray yeni sezon hazırlıklarını Avusturya’da, Graz kentine bağlı Bad Waltersdorf kentinde sürdürülen kampta gerçekleştiriyor. Buradaki kampta özel açıklamalarda bulunan Senegalli forvet oyuncusu Mbaye Diagne, Türkiye’nin en iyi forvetinin kendisi olduğunu dile getirdi. Açıklamalarında Başakşehir maçında yaşadığı sakatlıkla ilgili de konuşan Diagne, “Herkes gördü zaten ekranlarda nasıl bir sakatlık olduğunu. Başakşehir’le oynadığımız maç sırasında, sahada gerçekleşti” dedi. Kendisinin de o anda neler olduğunu anlamadığını söyleyen Diagne, iddialı açıklamalarıyla dikkat çekti.

Diagne’den Özel Açıklamalar

Sakatlığı hakkında konuşan Diagne “Garip bir sakatlıktı. Biz futbolcular tabii ki işimizi yapıyoruz ama her şey de bizim işimiz olmuyor. Böyle bir sakatlık olabiliyor. Bu durumlarda ‘Allah’ın işine karışılmaz!’ diyoruz ve devam ediyoruz” sözlerini dile getirdi. Geçtiğimiz sezona iyi bir başlangıç yaptığını dile getiren Diagne, bu performansını hem ligde hem de Avrupa’da ortaya koyduğunu ancak kimin oynayıp kimin oynamayacağına neticede hocalarının karar verdiğini belirtti. Diagne “Kendi açımdan baktığımda, işimi iyi yapmaya çalıştım. Diğer forvet oyuncularımız da öyle. Antrenmanlarda her zaman üçümüz iyi birer performans göstermeye çalışıyorduk ancak takdir hocamızındır” dedi.

“Türkiye’deki En İyi Forvetin Kendim Olduğunu Düşünüyorum”

Mbaye Diagne: Galatasaray’a forvet alınmasına gerek yok, Türkiye’nin en iyi forvetiyim… - Resim : 1

Yeni sezona hem fiziksel olarak hem de mental olarak iyi hazırlandığını dile getiren Diagne, “Bu dönem artık geçti. Yeni bir sayfa açılıyor. Yeni sezonla birlikte yeni bir Diagne göreceksiniz” dedi. Kendisinden övgü ile bahseden Diagne “Oynadıkça açılan bir oyuncuyum. Türkiye’deki en iyi forvetin kendim olduğunu düşünüyorum. Baktığınız zaman elde ettiğim başarılardan bunu görebiliyoruz. Gol atmakla ilgili kalitemi herkes biliyor ve isteyince de neler başarabileceğimi kendim de biliyorum” dedi.

“Forvet Alınmasına Gerek Yok”

Bir forvet olarak sahada sadece biraz zaman ihtiyacı olduğunu söyleyen Diagne, atacağı gol sayısının tamamen oynayacağı maç sayısına bağlı olduğunu ifade etti. 20 gol hedefi söyleyip 10 maç oynaması halinde bu hedefi tutturamayacağını belirten Diagne “Ancak hiçbir şeyden korkmuyorum. Sadece çalışmalarıma devam etmem gerekiyor. Kerem gibi, Yunus gibi kaliteli oyuncularımız da var. 20 maçta 10 gol, 12 gol neden olmasın?” sözlerini dile getirdi. Galatasaray’ın forvet hattının iyi olduğunu söyleyen Diagne “Mohammed olsun, Gomis olsun, ben olayım iyi bir forvetleriz ve başkasının alınmasına gerek olmadığını düşünüyorum” dedi.