Masterchef usulü taco tarifi: Hüseyin Kankaya püf noktasını açıkladı

Masterchef All Star yarışmasında konuk şef olarak yer alan Hüseyin Kankaya, deniz ürünleri taco tarifi ile hem yarışmacıları hem de izleyicileri büyüledi. Sofram Balık Restaurant'ın sahibi ve şefi olan Kankaya, taco yapmanın püf noktalarını da paylaştı. Peki, Masterchef usulü taco nasıl yapılır? İşte Hüseyin Kankaya'nın verdiği taco tarifi, malzemeleri ve yapılışı.

Masterchef usulü taco tarifi: Hüseyin Kankaya püf noktasını açıkladı

Taco, Meksika mutfağının en ünlü lezzetlerinden biridir. Mısır unundan yapılan ince ve yuvarlak ekmeklere tortilla denir. Tortillaların içine et, sebze, peynir, sos gibi çeşitli malzemeler konularak katlanır veya sarılır. Böylece taco adı verilen sandviç benzeri bir yiyecek elde edilir. Taco, sokak lezzeti olarak da çok popülerdir.

Taco nasıl yapılır?

Masterchef usulü taco tarifi: Hüseyin Kankaya püf noktasını açıkladı - Resim : 1
Taco yapmak için öncelikle tortilla ekmekleri hazırlamak gerekir. Bunun için mısır unu, su ve tuz karıştırılarak hamur yapılır. Hamurdan küçük bezeler alınır ve merdane ile açılır. Açılan hamurlar tavada her iki tarafı da pişirilir. Tortilla ekmekleri hazır olduktan sonra iç malzemesi hazırlanır.

İç malzeme için

Kıyma, soğan, domates, salça, biber sosu, baharatlar ve zeytinyağı kullanılır.

Yapılışı:

Kıyma ve soğan kavrulur. Domates püresi, salça ve biber sosu eklenir. Baharatlarla tatlandırılır. Suyunu çekince ocaktan alınır. Ayrıca biberler küp küp doğranarak sote edilir ve kıymaya eklenir. Tortillalar fırında ısıtılır. Kıyma karışımı içlerine doldurulur ve üzerine kıyılmış maydanoz serpilerek servis yapılır.

Masterchef usulü taco tarifi: Hüseyin Kankaya püf noktasını açıkladı - Resim : 2

Hüseyin Kankaya'nın püf noktası

Masterchef All Star yarışmasında deniz ürünleri taco tarifi veren Hüseyin Kankaya, taco yapmanın püf noktasını da açıkladı. Kankaya, tortillaların fırında ısıtılması yerine fırından çıkan et suyunun içine bandırılması gerektiğini söyledi. Böylece tortillalar hem yumuşayacak hem de lezzetlenecek. Ayrıca tortillaların içine Oaxaca peyniri konularak tavada kızartılması gerektiğini belirtti. Peynirin erimesiyle birlikte taco daha lezzetli olacak.

 

Masterchef usulü taco nasıl yapılır?

Masterchef usulü taco yapmak için mısır unundan yapılan tortilla ekmeklerinin içine kavrulmuş kıyma, sote biber ve peynir doldurmak ve tavada kızartmak gerekir.

Hüseyin Kankaya kimdir?

Hüseyin Kankaya, Sofram Balık Restaurant'ın sahibi ve şefidir. Deniz ürünleri ve balık çeşitlerinde inovatif lezzetler sunan Kankaya, Masterchef All Star yarışmasında konuk şef olarak yer almıştır.

Taco nedir?

Taco, Meksika mutfağının en ünlü lezzetlerinden biridir. Mısır unundan yapılan ince ve yuvarlak ekmeklere tortilla denir. Tortillaların içine et, sebze, peynir, sos gibi çeşitli malzemeler konularak katlanır veya sarılır. Böylece taco adı verilen sandviç benzeri bir yiyecek elde edilir.

Etiketler: yemek tarifleri, tarif