MasterChef Usulü Kazandibi Nasıl Yapılır? İşte Enfes Bir Tarif!

Kazandibi, Türk mutfağının en sevilen sütlü tatlılarından biridir. Osmanlı’dan günümüze kadar gelen bu geleneksel lezzet, yanık karamelize tadıyla damaklarda iz bırakır. Peki, MasterChef usulü kazandibi nasıl yapılır? İşte size evde kolayca hazırlayabileceğiniz enfes bir kazandibi tarifi!

MasterChef Usulü Kazandibi Nasıl Yapılır? İşte Enfes Bir Tarif!

Masterchef'te yapılan Kazandibi tarifi araştırılıyor. Sütlü tatlılar arasında en sevilenlerden biri olan kazandibi, yanık karamelize tadıyla damaklarda iz bırakır. Bu tatlıyı evde yapmak isterseniz, size harika bir tarif hazırladık. İşte adım adım kazandibi yapımı! Peki Kazandibi tatlısı nasıl yapar? Kazandibi yapmanın püf noktaları nedir? Kazandibi malzemeleri ve yapılışı haberimizde.

Kazandibi Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri

MasterChef Usulü Kazandibi Nasıl Yapılır? İşte Enfes Bir Tarif! - Resim : 1

Kazandibi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Isıya dayanıklı bir tepsiyi tereyağ ile yağlayıp üzerine pudra şekeri eleyin. Bir kenarda bekletin.
  2. Muhallebisi için vanilya ve tereyağı hariç bütün malzemeleri uygun bir tencereye ekleyip karıştırın. Pürüzsüz bir kıvam olduğunda ocağa alıp sürekli karıştırarak pişirin.
  3. Muhallebi koyulaşıp göz göz olunca ocaktan alın ve vanilya ve tereyağını ekleyip tekrar karıştırın.
  4. Muhallebiyi tepsiye dökün ve orta ateşte sürekli olarak çevirerek altını kızartın. Yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Dibinin tuttuğunu fark ettiğinizde hemen ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  5. Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıp kıvam alması için 1-2 saat bekletin. Sonra istediğiniz gibi dilimleyip servis yapın.

Kazandibi Tarifi İle İlgili Sık Sorulan Sorular

Kazandibi Kaç Kalori?

Orta porsiyon kazandibi tatlısı yaklaşık olarak 201 kaloriye denk gelmektedir.

Kazandibi Borcamda Yapılır mı?

Evet, kazandibi borcamda da yapılabilmektedir. Borcamda yapmak için aynı malzemeleri kullanabilirsiniz. Borcamın dibini tereyağı ve pudra şekeri ile kapladıktan sonra muhallebiyi dökün ve fırında 180 derecede yaklaşık 30 dakika pişirin.

Kazandibi Tavuk Göğsü ile Yapılır mı?

Evet, kazandibi tavuk göğsü ile de yapılabilir. Tavuk göğsü kullanmak isterseniz, muhallebi malzemelerine ek olarak haşlanmış ve didiklenmiş tavuk eti de ilave edebilirsiniz.