Marketlerde çok sayıda ürünün fiyatında rekor artış görüldü! Ayçiçek yağı, toz şeker ve pirinç fiyatı ise dikkat çekti!

Marketlerde 31 ürünün fiyatında artış yaşandı. Ekim ayında üretici ile market arasında en fazla fiyat farkı maydanozda görüldü. Sadece bu 6 ürünün fiyatı düştü. İşte market fiyatlarında son durum…

Marketlerde çok sayıda ürünün fiyatında rekor artış görüldü! Ayçiçek yağı, toz şeker ve pirinç fiyatı ise dikkat çekti!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar tarafından üretici ve market arasındaki fiyat farklarında ilişkin yeni detaylar aktarıldı. Özellikle market fiyatlarında son dönemde birçok ürünün fiyatında görülen rekor zamlar vatandaşların cebini yakmaya devam ediyor.

Ekim ayında da birçok üründe yüksek fiyatların görülmesi birçok vatandaşın zorluk yaşamasına neden oldu. Market fiyatlarında görülen yüksek fiyatlara ilişkin önemli detayları paylaşan Bayraktar ise markette 37 ürünün 31’indei fiyat artışı görülürken, 6 üründe ise fiyat azalışları olduğu aktarıldı.

MARKETTE FİYATI EN ÇOK ARTAN ÜRÜNLER BELLİ OLDU

Marketlerde çok sayıda ürünün fiyatında rekor artış görüldü! Ayçiçek yağı, toz şeker ve pirinç fiyatı ise dikkat çekti! - Resim : 1

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ekim ayında üretici ile market arasındaki fiyat farklarının ve girdi fiyatları ile diğer birçok konuda önemli değerlendirmelerde bulundu.

Son verilere göre marketlerde 37 ürünün 31’inde fiyat artışı yaşandığı aktarıldı. Markette fiyatı en fazla artan ürün yüzde 33,4 ile kabak oldu. Kabaktaki bu artışı yüzde 30,6 ile salatalığın izlediği ifade edildi. Yüzde 29,3 ile kuru fasulye ve yüzde 28,8 ile yeşil soğan, yüzde 26,7 ile kuru soğan ve yüzde 23 ile kuru üzüm ise yine fiyatı artan ürünler arasında yer alıyor.

AYÇİÇEK YAĞI VE TOZ ŞEKER FİYATLARI DÜŞÜŞE GEÇTİ!

Markette fiyatı en fazla azalan ürünler arasında ekim ayında fiyatı en fazla düşen ürün yüzde 15,4 ile kuru incir oldu. Fiyatı azalan ürünler arasında yüzde 3,3 ile ayçiçek yağı ve yüzde 3.1 ile toz şekerin de ilk sıralarda yer aldığı aktarılıyor. Ayrıca sivri biber, pirinç ve domates fiyatında da benzer düşüşler görüldü.

Üretici ve market fiyat farkının açıldığını ifade eden Bayraktar, üreticide 1 lira 64 kuruş olan maydanozun markette 5 lira 79 kuruşa satıldığı aktarıldı.