Ünlü komedyen Şahan Gökbakar'ın Marmaris'teki villasının önünde bulunan ve geçtiğimiz günlerde mahkeme kararıyla yıkılan iskelenin, “Özel Çevre Koruma Bölgesi”ne kaçak olarak yapıldığı ortaya çıktı. İskelenin kaçak olduğu belirlenerek yıkımına karar verildi.
Şahan Gökbakar, mahkeme yoluyla Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından alınan yıkım kararına itiraz etti.
Habertürk'ten Onur Aydın'ın haberine göre; görülen dava sonucunda Şahan Gökbakar'ın "Özel Mülktür Girilemez" yazılı tabela astığı iskelenin yıkılmasına onay çıktı. Bunun üzerine söz konusu iskele, mahkeme kararıyla yıkıldı.
Villası Hakkında Soruşturma
Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianameye göre; Şahan Gökbakar'ın eviyle ilgili soruşturma, Muğla Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün şüpheliler hakkında suç duyurusunda bulunmasıyla başlatıldı. Müdürlük, yaptığı suç duyurusunda şüphelilerin Turgut Mahallesi’nde yer alan yapıya izinsiz fiziki ve inşai müdahalede bulunduğunu öne sürdü. Söz konusu taşınmazda kaçak olarak beton dolgu üzerine ahşap iskele, taş duvar, bir adet konut yapısı, bir adet depo yapısı, çardak, güneş paneli ve su deposu inşa edildiği kaydedildi. İmar ve Şehircilik İl Müdürlüğü ise söz konusu yerin yapı ruhsatına tabi yapılardan olduğunu belirterek, şüphelilerin ilgili kurumlara herhangi bir ruhsat başvurusunda bulunmadığı ve bu konu hakkında yıkım kararı alındığını belirtti.

Güneş Panelleri, Su Deposu ve Ahşap Kaplama Yapılmış
Bilirkişi raporuna da yer verilen iddianameye göre izinsiz olarak yapılan konut amaçlı bina, depo, çardak, pergole ve iskele 2010-2018 arasında yapıldı. Güneş panelleri, su deposu ve mevcut iskelenin ahşap kaplamaların ise 2023 yılında yapıldığı belirtildi.
10’ar Yıla Kadar Hapis Cezası İsteniyor
İddianamede Şahan Gökbakar, Togan Gökbakar, Çağrı Özeren ve Osman Bayındır’ın Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’nu ihlal ve imar kirliliğine neden olma suçlarından 3’er yıldan 10’ar yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. Hazırlanan iddianame Marmaris Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.