Mabel Matiz konuştu, sosyal medya şaştı kaldı! GQ Türkiye Dergisi’nden açıklama gecikmedi! “Son derece yanlış ve nezaketsiz buluyorum”

Mabel Matiz’in GQ Türkiye ödül gecesinde yaşadıkları sosyal medyanın gündemine damga vurdu. Bunun üzerine GQ Türkiye Dergisi’nden beklenen açıklama geldi.

Mabel Matiz konuştu, sosyal medya şaştı kaldı! GQ Türkiye Dergisi’nden açıklama gecikmedi! “Son derece yanlış ve nezaketsiz buluyorum”

Türkiye’nin değerli seslerinden biri olan ve her şarkısı ile hafızalara kazınmayı başaran ünlü şarkıcı Mabel Matiz, geçtiğimiz yaz ‘Karakol’ isimli şarkısını müzik piyasasına sürmüştü. Haftalarca liste başında kalan Karakol şarkısının klibinde eşcinsel bir çiftin hikayesinin anlatılması bazı kesimleri kızdırmış ve klibin yayından kaldırılması istenmişti. Bu kısıtlama aylar sonra Mabel Matiz’in karşısına bir ödül gecesinde çıktı.

Geçtiğimiz gün düzenlenen GQ Türkiye ödül gecesinde 2022 yılı ödülleri sahibini buldu. Kenan Doğulu’nun ‘Yılın İkonu’; Uraz Kaygılaroğlu’nun ‘Yılın Oyuncusu Ödülü’nü aldığı ödül töreninde pek çok olay yaşandı. Bu olayların görünmeyeni anlatan Mabel Matiz ise, bugün sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım ile ödül töreninde yaşadıklarını kamuoyu ile paylaştı.

MABEL MATİZ, GQ TÜRKİYE ÖDÜL TÖRENİNİ ARKA PERDESİNİ ANLATTI

Mabel Matiz konuştu, sosyal medya şaştı kaldı! GQ Türkiye Dergisi’nden açıklama gecikmedi! “Son derece yanlış ve nezaketsiz buluyorum” - Resim : 1

Ödül töreni bitse de yankıları bitmedi. GQ Türkiye ödül töreninin arka perdesine ilişkin bir açıklama gerçekleştiren Mabel Matiz, geceye ödül vermek için çağrıldığını, ancak ‘Karakol’ klibinde bir eşcinsel çiftin hikayesinin anlatılması sebebiyle kendisine ödül verdirtmediğini sosyal medya hesabından aşağıdaki sözler ile duyurdu:

“Yazın ‘Karakol’ klibiyle ilgili yaşanan sansür haberleri ve yoğun gündem sebebiyle GQ Türkiye ekibinin son gün benle ilgili takdimden vazgeçtiğini, gün boyu kendi içlerinde bunun görüşmelerinin/tartışmalarının yapıldığını birinci ağızdan öğrendim. Böyle şeyler ara ara oldu, bunlar beni yolumdan, oluşumdan döndürmedi. Döndürmez de. Büyütmemeyi ve yola devam etmeyi hep düstur edindim. Ödül takdim edip etmemek de zaten bir mesele değil. Ancak ana teması ‘co-exist’ yani ‘bir aradalık’ olan, uzun uzun ‘bir aradalık’ konuşmalarının yapıldığı, sponsorlarla dolup taşmış bir gecede şahsıma yapılan bu nezaketsizliği ve ayrımcılığı yine de paylaşmak, kamuoyunun takdirine sunmak istedim. Sansürün kendisini de, olayın geneline hasıl olan dev iletişimsizliği de son derece yanlış ve nezaketsiz buluyorum”

GQ TÜRKİYE, MABEL MATİZ’İN AÇIKLAMASINDAN SONRA GERİ ADIM ATTI

Ödül töreninin başka bir olaylı ismi olan ünlü komedyen Cem Yılmaz, tören esnasında ünlü oyuncu Uraz Kaygılaroğlu’na ödül verirken, yakın arkadaşı olan ünlü oyuncudan ‘Ciddi bir şey konuşuyorum’ uyarısı almıştı. O uyarıya atıfta bulunarak, Mabel Matiz’in paylaşımının üzerine not düşen Cem Yılmaz, “Ah sevgili kardeşim, bunları konuşamazlar. Cem Uraz'a gülmüş eki ekii üküü yü konuşuyorlar, böyledir” sözleri ile ünlü şarkıcıya destek verdi. Öte yandan Mabel Matiz’ın paylaşımının gündem yaratmasının ardından GQ Türkiye’den bir açıklama da geldi.

Olayın bir yanlış anlaşılma olduğu gerekçesini öne süren GQ Türkiye, yaptığı sosyal medya paylaşımında Mabel Matiz’in kapak olduğu sayıyı kullanarak, üzerine; “Yaşanan talihsizlikle, ifade edildiği şekilde bir kastımız olmasa da son derece nazik bir dille organizasyondan kaynaklanan hatamızı ortaya koyan sevgili Mabel Matiz'i üzdüğümüz içim özür dileriz. Bize her daim ilham veren Mabel'i anlıyoruz, bir arada, güzel ve aydınlık bir gelecek hayalini paylaşıyoruz” açıklamasını not olarak düştü.