Lionel Messi’nin PSG ile sözleşmesi gelecek sezon sonlanıyor! Şimdi ne olacak?

Paris Saint-Germain’in (PSG) geçtiğimiz dönemlerde iddia edildiği gibi Lionel Messi ile 1 yıl opsiyonlu sözleşme imzalamadığı ve bu nedenle Messi’nin sezon sonu sözleşmesinin sona ereceği belirtildi. Fransız kulübün Messi’ye yeni bir teklif götürmesi bekleniyor.

Lionel Messi’nin PSG ile sözleşmesi gelecek sezon sonlanıyor! Şimdi ne olacak?

Arjantinli dünya yıldızı Lionel Messi, 21 yıl boyunca formasını giydiği İspanyol devi Barcelona’dan 2021 yılında ayrıldı ve Fransa Ligue 1 ekiplerinden Paris Saint-Germain (PSG) ile sözleşme imzaladı. Marca tarafından aktarılan haberde PSG’nin Arjantinli yıldız ile 1 yılı opsiyonlu sözleşme imzaladığı iddiaları yer aldı. Söz konusu iddialara göre PSG ile 35 yaşındaki yıldız futbolcu Messi’nin sözleşmesi 30 Haziran 2023’te sona erecek. Ancak söz konusu haberde yer alan detaylara göre PSG yönetimi şartlar ne olursa olsun Lionel Messi ile yoluna devam etmek istiyor.

Messi ile Sözleşme Krizi

35 yaşındaki süper yıldız Lionel Messi, 1994 yılında Newell’s Old Boys altyapısında başladığı altyapı kariyerine 2000 yılından itibaren Barcelona altyapısı ile devam etti. 2003-2004 döneminde Barcelona C forması giyen Messi, daha sonra Barcelona B formasını giydi. A takıma 2004 yılında çıkan Messi, Barcelona forması ile 2004-2021 yılları arasında toplamda  776 maçta 670 gol attı, 302 de asist yaptı. Burada gösterdiği performansla benzersiz rekorlara imza atan Arjantinli süper yıldız, 2021 yılında mali sorunlardan ötürü çok sevdiği Barcelona formasını çıkarmak zorunda kaldı. Paris’in yolunu tutan Messi’nin önünde şimdilerde de sözleşme krizi olduğu iddiaları gündeme geliyor.

Yeni Sözleşme Planlanıyor

Lionel Messi’nin PSG ile sözleşmesi gelecek sezon sonlanıyor! Şimdi ne olacak? - Resim : 1

Marca’nın haberine göre PSG’nin Lionel Messi ile sözleşmesi 30 Haziran 2023’te sona erecek. Ancak PSG yönetimi ne olursa olsun Messi ile yoluna devam etmek istiyor. 35 yaşındaki yıldız futbolcu Messi’ye sözleşme sonlanmadan önce PSG tarafından 1 yıllık yeni sözleşme teklifi yapılması planlanıyor. Ancak Lionel Messi’nin bu teklife yanıtını Katar’daki Dünya Kupası’ndan sonra vereceği ifade ediliyor.

Katar’dan Sonra Yanıt Verecek

Habere göre Lionel Messi, Katar Dünya Kupası’nda Arjantin ile alacağı sonuçlara göre PSG ile yoluna devam edip etmeme kararı alacak. Fransa’da kalıp kalmayacağı henüz belli olmayan Messi, PSG forması ile kariyerinin en sessiz sezonlarından birini geçirdi. Messi PSG forması ile çıktığı 34 maçta 11 gol ve 15 asist ile oynadı.