Link verenler yandı, Twitter hesapları her an kapatılabilir! Elon Musk’ın son kararı, Twitter kullanıcılarının gündemine oturdu!

Elon Musk’ın satın aldığı Twitter’da değişiklikler devam ediyor. Bu kez link verme yasağı gelen Twitter’da rakip sitelerde bulunan hesap adlarını paylaşmak yasaklanıyor.

Link verenler yandı, Twitter hesapları her an kapatılabilir! Elon Musk’ın son kararı, Twitter kullanıcılarının gündemine oturdu!

Son zamanlarda en çok değişikliği gerçekleştiren sosyal medya platformlarından biri olan Twitter’ın el değiştirmesi, pek çok yeniliği de beraberinde getirdi. Geçtiğimiz aylarda Twitter’ı satın alan Tesla CEO’su Elon Musk, değişikliklere hızlı başladı. Daha önce onaylanmış hesap anlamına da gelen mavi tik sahibi hesaplardan ücret alacağını açıklayan Elon Musk, bu kez de link vermenin yasaklanacağı duyurdu.

Sosyal medyada link vermek olarak kalıplaşmış olan bir internet sitesinin linkinin paylaşılması Twitter’ın yenilikleri kapsamında sınırlandırıldı. Diğer sitelerde ya da sosyal medya platformlarında yer alan hesaplara ilişkin link paylaşımını yasaklayan Twitter, yasağı delen kullanıcılarına uygulanacak olan yaptırımlara ilişkin de bir açıklama gerçekleştirdi. Açıklama sonrası tüm Twitter, yeni gelen yasağı konuşmaya başladı.

RAKİP PLATFORMLARDAN LİNK PAYLAŞIMI ARTIK YASAK

Bazı platformlara karşı link paylaşım yasağı getiren Twitter; Facebook, Instagram, Mastodon, Truth Social, Tribel, Nostr ve Post gibi rakiplerinde olan hesap adlarının paylaşımına izin vermeyeceğini duyurdu. Hem Tweet hem de hesap düzeyinde ihlale karşı savaş açan Twitter, tweetin silinmemesi halinde hesabı geçici olarak eşkıya almaktan kalıcı olarak hesap kilitlemeye kadar pek çok yaptırım uygulayacağını açıkladı.

Bir Tweet içerisinde veya biyografi alanında paylaşılan “Beni Instagram hesabımdan da takip edebilirsiniz @kullanıcıadı” gibi paylaşımlara izin vermeyecek olan Twitter, Linktree veya Lnk.bio gibi üçüncü taraf bağlantı toplayıcılara bağlanmasını istemiyor. Platformlardaki linkleri tamamen yasaklamayan Twitter, sadece rakip sitelerdeki hesap adlarının reklamını ücretsiz bir şekilde yapma taraftarı değil.

AÇIKLAMA RESMİ OLARAK GELDİ

Link verenler yandı, Twitter hesapları her an kapatılabilir! Elon Musk’ın son kararı, Twitter kullanıcılarının gündemine oturdu! - Resim : 1

Söz konusu yasakla ilgili tartışmalar sürerken; Twitter’dan açıklama bugün geldi. Resmi bir açıklama gerçekleştiren Twitter; “Kullanıcılarımızın birçoğunun diğer sosyal medya platformlarında aktif olduğunun farkındayız. Ancak artık Twitter’da belirli sosyal medya platformlarının ücretsiz tanıtımına izin vermeyeceğiz. Özellikle, yalnızca diğer sosyal platformları tanıtmak amacıyla oluşturulmuş hesapları ve şu platformlar için bağlantılar veya kullanıcı adları içeren içerikleri kaldıracağız: Facebook, Instagram, Mastodon, Truth Social, Tribel, Nostr ve Post” ifadelerini kullandı. Yasağın içeriğine dair de bir açıklama gerçekleştiren Twitter, açıklamasının devamında şu sözlere yer verdi:

“Herhangi bir sosyal medya platformundan çapraz gönderi içeriğine izin vermeye devam ediyoruz. Yukarıda listelenmeyen sosyal medya platformlarına bağlantı veya kullanıcı adı verilmesi de bu politikayı ihlal etmez.”

Etiketler: elon Musk, twitter