KYK Öğrenim Kredisi alanlar dikkat! KYK borçlarına ilişkin detaylar Resmi Gazete'de yayımlandı

Eğitim hayatı süresince KYK tarafından kredi almış olan kişileri yakından ilgilendiren bir detay paylaşıldı. Resmi Gazete'de yayımlanmış olan bildirimler ile vatandaşların bekledikleri haberler duyuruldu. KYK borçlarına ilişkin düzenlemeler resmi olarak yayımlandı.

KYK Öğrenim Kredisi alanlar dikkat! KYK borçlarına ilişkin detaylar Resmi Gazete'de yayımlandı

Üniversite eğitim hayatlarında Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından verilmekte olan öğrenim kredisinden faydalanan vatandaşlar için önemli bir haber geldi. Uzunca süredir gündemde olan KYK borçlarına ilişkin düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Yayımlanan yeni bilgiler kapsamında KYK borcu olan kişilerin dikkat etmesi gereken önemli noktalar duyuruldu. Yüksek öğretim kurumlarından mezun olmuş kişiler için yayımlanmış olan bildirgenin detayları haberin devamında...

"BORÇ, ALINAN MİKTAR KADAR ÖDENECEK"

9 Kasım 2022 tarihli 32008 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmış olan bilgiler kapsamında 16/08/1961 tarihli ve 351 sayılı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurt Hizmetleri Kanunu'nun 16'ncı maddesinin değiştirilmesine karar verildi. Bu bağlamda "Öğrenim kredisi alan öğrencilerin borcu, öğrenim kredisi olarak verilen miktar kadardır." ibaresi kullanılarak öğrenim kredilerinin faizlerinin kaldırıldığı ve yalnızca alınan miktarın ödeneceği bilgisi paylaşıldı.

ÖDEMELER İKİ YIL SONRA BAŞLIYOR

Öte yandan eğitim aldıkları kurumlardan sağlık sebepleri haricinde, mezun olan ya da kendi isteği ile ayrılan ve/ veya eğitim kurumundan herhangi bir sebep ile çıkarılan kişilerin ilişiklerinin kesilmesinden sonra takip eden 2'nci yılda KYK borç ödemelerine başlayabilecekler. Bu ödemeler aylık ödemeler halinde eğitim alınmış olan süre boyunca aylık olarak borçlarını ödeyebilecekler.

3 KERE ERTELEME HAKKI

Ayrıca SGK tarafından çalışmadığı bilgisi teyit edilen kişilerin  borçlarını erteleme hakları olacak. Bu hak ile çalışmadığı kesin olarak öğrenilmiş olan borçlular ilk ertelemeye ilave olmaksızın, ikinci ve üçüncü ertelemelere ise belirtilmiş olan miktarda ilavelerle borçlarını erteleyebilecekler.

Gelen bu bilgiler kapsamında öğrencilerin uzunca bir süredir beklemiş oldukları KYK öğrenim kredisi borç faizlerine ilişkin gelişmeler resmi olarak duyurulmuş oldu. Katkı kredisi borcu ödemelerinde bu usul ve esaslar geçerli olacak olup, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından çıkarılacak olan yönetmelik ile bu alanda da düzenleme gerçekleştirilecek.

Etiketler: kyk, KYK borçları