Kuruluş Osman'da Yunus Emre'yi kim oynuyor, gerçek adı ne? Kuruluş Osman Yunus Emre kimdir, kaç yaşında? Yunus Emre'nin rol aldığı diziler, boyu ve kilosu kaç?

Yusuf Gökhan Atalay, 23 Mayıs 1974’te Ankara’da doğdu. Selçuk Üniversitesi Devlet Konservatuvarı mezunu olan oyuncu, tiyatro, sinema ve televizyon projelerinde yer aldı. En çok Diriliş Ertuğrul ve Yunus Emre dizilerindeki rolleriyle tanınan Atalay, şimdi de Kuruluş Osman dizisinde Yunus Emre karakterini canlandırıyor.

Kuruluş Osman'da Yunus Emre'yi kim oynuyor, gerçek adı ne? Kuruluş Osman Yunus Emre kimdir, kaç yaşında? Yunus Emre'nin rol aldığı diziler, boyu ve kilosu kaç?

Kuruluş Osman dizisinin yeni sezonunda izleyici karşısına çıkan Yunus Emre karakteri, dikkatleri üzerine çekti. Dizide, Osman Bey’in manevi yolunu aydınlatan ve ona destek olan Yunus Emre’yi canlandıran oyuncu ise Yusuf Gökhan Atalay. Peki, Yusuf Gökhan Atalay kimdir? İşte, oyuncunun hayat hikayesi.

Tiyatro kökenli bir oyuncu

Yusuf Gökhan Atalay, 23 Mayıs 1974’te Ankara’da doğdu. Anne ve babası operadan emekli olan Atalay, Selçuk Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda eğitim gördü. Mezun olduktan sonra uzun bir süre tiyatro yaptı. Devlet Tiyatroları’nda ve özel tiyatrolarda birçok oyunda rol alan Atalay, aynı zamanda yönetmenlik de yaptı.

Kuruluş Osman'da Yunus Emre'yi kim oynuyor, gerçek adı ne? Kuruluş Osman Yunus Emre kimdir, kaç yaşında? Yunus Emre'nin rol aldığı diziler, boyu ve kilosu kaç? - Resim : 1

Sinema ve televizyon projelerinde yer aldı

Yusuf Gökhan Atalay, sinema ve televizyon kariyerine 2003 yılında Kampüsistan dizisiyle başladı. Oğul, Esrarlı Gözler, O… Çocukları gibi filmlerde rol alan oyuncu, Geniş Aile, Lale Devri, Güneşi Beklerken, Alev Alev gibi dizilerde de oynadı. Oyuncu, 2014 yılında TRT ekranlarında yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisinde Şahabeddin karakterini canlandırarak büyük bir ün kazandı1.

Yunus Emre dizisiyle beğeni topladı

Yusuf Gökhan Atalay, 2015 yılında TRT ekranlarında yayınlanan Yunus Emre: Aşkın Yolculuğu dizisinde başrol oynadı. Dizide, Türk tasavvuf edebiyatının en büyük şairlerinden biri olan Yunus Emre’nin hayatını anlatan Atalay, performansıyla beğeni topladı. Dizi, hem Türkiye’de hem de yurt dışında ilgi gördü.

Kuruluş Osman’da yeniden Yunus Emre oldu

Yusuf Gökhan Atalay, 2021 yılında ATV ekranlarında yayınlanan Kuruluş Osman dizisinin ikinci sezonunda yeniden Yunus Emre karakterini canlandırmaya başladı3. Dizide, Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Bey’in manevi yolunu aydınlatan ve ona destek olan Yunus Emre’yi oynayan Atalay, izleyicilerden olumlu yorumlar aldı.

Kuruluş Osman'da Yunus Emre'yi kim oynuyor, gerçek adı ne? Kuruluş Osman Yunus Emre kimdir, kaç yaşında? Yunus Emre'nin rol aldığı diziler, boyu ve kilosu kaç? - Resim : 2

Yusuf Gökhan Atalay kaç yaşında?

Yusuf Gökhan Atalay 47 yaşındadır.

Yusuf Gökhan Atalay nereli?

Yusuf Gökhan Atalay Ankara doğumludur.

Yusuf Gökhan Atalay hangi okuldan mezun oldu?

Yusuf Gökhan Atalay Selçuk Üniversitesi Devlet Konservatuvarı mezunudur.

Yusuf Gökhan Atalay hangi dizilerde oynadı?

Yusuf Gökhan Atalay Kampüsistan, Geniş Aile, Lale Devri, Güneşi Beklerken, Alev Alev, Diriliş Ertuğrul, Yunus Emre: Aşkın Yolculuğu ve Kuruluş Osman gibi dizilerde oynadı.