Kuruluş Osman Saadet Hatun'u kim oynuyor, gerçek adı ne? Kuruluş Osman Saadet Hatun kimdir, kaç yaşında? Saadet Hatun'un rol aldığı diziler, boyu ve kilosu kaç?

Sevil Akı Saner, “Kuruluş Osman” dizisinde Saadet Hatun karakterini canlandıran başarılı bir tiyatro, dizi ve film oyuncusu ve seslendirme sanatçısıdır. Saner, Erzurum’da doğmuş, İzmit’te büyümüş ve Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde eğitim almıştır. İstanbul Şehir Tiyatrosu’nda birçok oyunda rol alan Saner, aynı zamanda Akbank Çocuk Tiyatrosu’nda da görev yapmıştır. Sevil Akı Saner hakkında merak edilen tüm detaylar ise haberimizde...

Kuruluş Osman Saadet Hatun'u kim oynuyor, gerçek adı ne? Kuruluş Osman Saadet Hatun kimdir, kaç yaşında? Saadet Hatun'un rol aldığı diziler, boyu ve kilosu kaç?

Sevil Akı Saner, Türk tiyatro, dizi ve film oyunculuğunun önemli isimlerinden biridir. Saner, son olarak ATV ekranlarında yayınlanan ve reyting rekorları kıran “Kuruluş Osman” dizisinde Saadet Hatun karakterine hayat vermektedir. Saadet Hatun, Osman Bey’in annesi ve Ertuğrul Gazi’nin ikinci eşi olarak dizide önemli bir rol oynamaktadır. Peki, Sevil Akı Saner kimdir? Sevil Akı Saner’in hayat hikayesi nasıldır? İşte, merak edilenler…

Sevil Akı Saner Kimdir?

Sevil Akı Saner, 9 Eylül 1971 tarihinde Erzurum’da dünyaya gelmiştir. İlk, orta ve lise eğitimini İzmit’te tamamlamıştır. 1989-1991 yılları arasında Trakya Üniversitesi İşletme Bölümü’nü bitirmiştir. 1991 yılında Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümü’ne girmiş ve 1995 yılında mezun olmuştur.

Kuruluş Osman Saadet Hatun'u kim oynuyor, gerçek adı ne? Kuruluş Osman Saadet Hatun kimdir, kaç yaşında? Saadet Hatun'un rol aldığı diziler, boyu ve kilosu kaç? - Resim : 1

Sevil Akı Saner’in Tiyatro Kariyeri

Sevil Akı Saner, tiyatro kariyerine 1996-97 sezonunda kurucuları arasında bulunduğu Espri Standartları Enstitüsü Kurumu tiyatro topluluğu ile “Tükürür Kaçarım” adlı oyunda rol alarak başlamıştır1. 1997-98 sezonunda İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun “Kadı” müzikalinde rol almıştır. Ardından üç sezon boyunca Ortaoyuncular’a katılmıştır. 1996 yılından bu yana Akbank Çocuk Tiyatrosu’nda da görev yapmaktadır. 2000 yılında ise İstanbul Şehir Tiyatrosu’na katılmıştır.

Sevil Akı Saner, İstanbul Şehir Tiyatrosu’nda birçok oyunda rol almıştır. Bunlardan bazıları şunlardır: “Öğüt”, “Annemin Cinayet Listesi”, “Şark Dişçisi”, “Dört Kişilik Bahçe”, “İstanbul Efendisi”, “Bernarda Alba’nın Evi”, “Ferhat ile Şirin”, “Ben Anadolu”, “Glgameş”, “Düğün ya da Davul”, “Beş Katlı Binanın Altıncı Katı” ve "Woyzeck". Sevil Akı Saner, tiyatro oyunculuğu ile birlikte seslendirme sanatçılığı da yapmaktadır. Saner, “Ferhat ile Şirin” oyunu ile Bedia Muvahhit Tiyatro Ödülü’nü kazanmıştır.

Sevil Akı Saner’in Sinema ve Televizyon Kariyeri

Sevil Akı Saner, sinema ve televizyon dünyasında da tanınan bir isimdir. Saner, birçok dizi ve filmde rol almıştır. Bunlardan bazıları şunlardır: “Hacı”, “Tatlı Hayat”, “Gurbetçiler”, “Benim Annem Bir Melek”, “Keşanlı Ali Destanı” ve "Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz"1. Saner, ayrıca birçok reklam filminde de oynamıştır. Saner, son olarak ATV ekranlarında yayınlanan ve reyting rekorları kıran “Kuruluş Osman” dizisinde Saadet Hatun karakterini canlandırmaktadır. Saadet Hatun, Osman Bey’in annesi ve Ertuğrul Gazi’nin ikinci eşi olarak dizide önemli bir rol oynamaktadır.

Sevil Akı Saner’in Kişisel Hayatı

Sevil Akı Saner, 2002 yılında oyuncu Murat Saner ile evlenmiştir. Çiftin 2004 yılında doğan bir kız çocukları vardır. Sevil Akı Saner, 1.67 metre boyunda ve 55 kilodur. Başak burcudur. Sevil Akı Saner’in hayranları onu sosyal medya hesaplarından takip edebilirler. Sevil Akı Saner’in Instagram hesabının adresi [sevilakis], Twitter hesabının adresi [sevilakis] ve Facebook hesabının adresi [sevilakis]'tir.

Kuruluş Osman Saadet Hatun'u kim oynuyor, gerçek adı ne? Kuruluş Osman Saadet Hatun kimdir, kaç yaşında? Saadet Hatun'un rol aldığı diziler, boyu ve kilosu kaç? - Resim : 2