Kuruluş Osman Germiyanoğlu Yakup Bey'i kim oynuyor, gerçek adı ne, kaç yaşında? Germiyanoğlu Yakup Bey'in rol aldığı diziler, boyu ve kilosu kaç?

“Kuruluş Osman” dizisinde Germiyanoğlu Yakup Bey karakterini canlandıran Altan Gördüm, tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu olarak uzun yıllardır sanat hayatına devam ediyor. Adana doğumlu olan Gördüm, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu. Ankara Sanat Tiyatrosu’nda oyuncu, yönetmen ve eğitmen olarak çalıştı. Devlet Tiyatrosu’nda da görev yapan Gördüm, birçok film ve dizide rol aldı. Altan Gördüm hakkında merak edilen tüm detaylar ise haberimizde.

Kuruluş Osman Germiyanoğlu Yakup Bey'i kim oynuyor, gerçek adı ne, kaç yaşında? Germiyanoğlu Yakup Bey'in rol aldığı diziler, boyu ve kilosu kaç?

ATV ekranlarında yayınlanan ve reyting rekorları kıran “Kuruluş Osman” dizisinde Germiyanoğlu Yakup Bey karakterine hayat veren Altan Gördüm, izleyicilerin merak ettiği isimlerden biri oldu. Gördüm, 1 Aralık 1958’de Adana’da doğdu. Liseyi Karşıyaka Erkek Lisesi’nde okuduktan sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne girdi. Öğrencilik yıllarında tiyatroya ilgi duyan Gördüm, Ankara Sanat Tiyatrosu’nun kurslarına katıldı. 1995-1996 sezonuna kadar bu tiyatroda oyuncu, yönetmen, yönetici ve eğitmen olarak görev yaptı.

Kuruluş Osman Germiyanoğlu Yakup Bey'i kim oynuyor, gerçek adı ne, kaç yaşında? Germiyanoğlu Yakup Bey'in rol aldığı diziler, boyu ve kilosu kaç? - Resim : 1

Altan Gördüm Kimdir?

Türk tiyatro, sinema ve dizi dünyasının usta isimlerinden biri olan Altan Gördüm, 1 Aralık 1958 yılında Adana’da doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde okurken, 1979-1980 sezonunda Ankara Sanat Tiyatrosu’nun kurslarına katılarak tiyatro eğitimi aldı1. 1995-1996 sezonuna kadar, AST’de oyuncu, yönetmen, yönetici ve eğitmen olarak görev yaptı2. 1996-2000 yılları arasında özel nedenlerden dolayı İzmir’de yaşadı. 2000 yılında Devlet Tiyatrosu’ndan davet alarak yetişmiş sanatçı kontenjanından Ankara Devlet Tiyatrosu kadrosuna girdi2. 2009 yılında eşi Vahide Perçin ile birlikte İstanbul’da AKADEMİ 35BUÇUK SANAT EVİ isimli oyunculuk okulunu kurdu. 2013 yılında eşinden boşandı2. Alize Gördüm (d.1994) adında bir kızı vardır.

Kuruluş Osman Germiyanoğlu Yakup Bey'i kim oynuyor, gerçek adı ne, kaç yaşında? Germiyanoğlu Yakup Bey'in rol aldığı diziler, boyu ve kilosu kaç? - Resim : 2

Tiyatro Kariyeri

Altan Gördüm, tiyatro kariyerine Ankara Sanat Tiyatrosu’nda başladı. Burada pek çok oyunda rol aldı ve yönetti. Küçük Adam Ne Oldu Sana, Rumuz Goncagül, Galile’nin Yaşamı, Bir Şehnaz Oyun, Bir Halk Düşmanı, Sonuncular, Sacco ile Vanzetti, Mefisto, Yusuf ile Menofis, Ayak Takımı Arasında, Yolcu, Sakıncalı Piyade, Yer Demir Gök Bakır gibi oyunlarda performans sergiledi3. Ankara Devlet Tiyatrosu’na geçtikten sonra da Her Şeye Rağmen Elele, Ayrılık, Murtaza, Cengiz Han’ın Bisikleti, Koltuk Düşkünü gibi oyunlarda oynadı2. 2013 yılında Civan Canova’nın yazdığı Kızıl Ötesi Aydınlık adlı oyunu yönetti. Altan Gördüm, tiyatro çalışmalarının yanında Akademi 35Buçuk’ta da oyunculuk dersleri vermektedir.

Sinema ve Dizi Kariyeri

Altan Gördüm, sinema ve dizi filmlerde de başarılı bir oyunculuk sergilemiştir. Hayat Bilgisi dizisinde Panzer Emin Hoca karakterine hayat veren Gördüm, Kavak Yelleri dizisinde Kamil karakterini canlandırmıştır1. Canım Babam dizisinde rol alan Gördüm, TRT 1’de yayınlanan Beni Böyle Sev isimli dizinin ikinci sezonunda da yer almıştır. Kurtlar Vadisi, Muhteşem Yüzyıl, Diriliş Ertuğrul gibi popüler dizilerde de konuk oyuncu olarak görünen Gördüm, son olarak Kuruluş Osman dizisinde Germiyanoğlu Yakup Bey karakterini oynamıştır.

Sinema filmlerinde de rol alan Altan Gördüm, Devrim Arabaları filminde Enver Paşa’yı, Yunus Emre: Aşkın Sesi filminde Sarı Saltuk’u, Yıldızlar da Kayar: Das Borak filminde ise Yavuz Seçkin’in babasını canlandırmıştır. Gördüm, Devrim Arabaları filmiyle 14. Sadri Alışık Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazanmıştır. Gördüm, sinema ve dizi filmlerde hem güçlü hem de duygusal karakterleri başarıyla yansıtmaktadır.