Kuruluş Osman Alaeddin Bey'i kim oynuyor, gerçek adı ne? Kuruluş Osman Alaeddin Bey kimdir, kaç yaşında? Mehmet Bey'in rol aldığı diziler, boyu ve kilosu kaç?

Faruk Aran, 1995 yılında İzmir’de doğan bir tiyatro ve dizi oyuncusudur. Haliç Üniversitesi Konservatuvar Tiyatro Bölümü’nden mezun olan Aran, birçok tiyatro oyunu ve dizide rol almıştır. Aran, en çok ATV’de yayınlanan “Kuruluş Osman” dizisindeki Alaeddin Bey karakteriyle tanınmaktadır. peki, Kuruluş Osman Alaeddin Bey'i kim oynuyor, gerçek adı ne? Kuruluş Osman Alaeddin Bey kimdir, kaç yaşında? Mehmet Bey'in rol aldığı diziler, boyu ve kilosu kaç?

Kuruluş Osman Alaeddin Bey'i kim oynuyor, gerçek adı ne? Kuruluş Osman Alaeddin Bey kimdir, kaç yaşında? Mehmet Bey'in rol aldığı diziler, boyu ve kilosu kaç?

Türk televizyonlarının sevilen dizilerinden biri olan “Kuruluş Osman”, Osmanlı Devleti’nin kuruluşunu anlatan tarihi bir dramadır. Dizide, Osman Gazi’nin hayatı ve mücadelesi, ailesi ve arkadaşlarıyla birlikte izleyiciye sunulmaktadır. Dizinin başrollerinde Burak Özçivit, Nurettin Sönmez, Ragıp Savaş, Emre Basalak, Özge Törer ve Buse Arslan gibi isimler yer almaktadır.

Dizinin ikinci sezonunda ise yeni karakterler de eklenmiştir. Bunlardan biri de Alaeddin Bey’dir. Alaeddin Bey, Selçuklu Devleti’nin vezirlerinden biridir ve Osman Gazi ile ilişkileri inişli çıkışlıdır. Alaeddin Bey’i canlandıran oyuncu ise Faruk Aran’dır. Peki Faruk Aran kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte “Kuruluş Osman” dizisindeki Alaeddin Bey rolüyle tanınan oyuncunun hayatı.

Faruk Aran Kimdir?

Faruk Aran, 1995 yılında İzmir’in Bornova ilçesinde doğmuştur. Lise döneminde tiyatro ile ilgilenmeye başlayan Aran, Haliç Üniversitesi Konservatuvar Tiyatro Bölümü’nde eğitim almıştır. Birce Akalay’dan kamera önü oyunculuk eğitimi de alan Aran, Haliç Konservatuvarı’nda Ateş Yüzlü isimli oyunda sahne almıştır.

Kuruluş Osman Alaeddin Bey'i kim oynuyor, gerçek adı ne? Kuruluş Osman Alaeddin Bey kimdir, kaç yaşında? Mehmet Bey'in rol aldığı diziler, boyu ve kilosu kaç? - Resim : 1

Aran, 2018 yılında televizyon dünyasına adım atmıştır. İlk olarak Kanal D’de yayınlanan Leke dizisinde rol alan Aran2, daha sonra Arka Sokaklar dizisinde de görünmüştür3. 2021 yılında ise İşte Bu Benim Masalım dizisinde Kalender karakterini canlandırmıştır. Aynı yıl içinde Destan dizisinde de Kuzu Beg rolünü üstlenmiştir.

Aran’ın en büyük çıkışı ise 2021 yılında katıldığı “Kuruluş Osman” dizisiyle olmuştur. Dizide Selçuklu Devleti’nin veziri Alaeddin Bey’i oynayan Aran, hem oyunculuğu hem de yakışıklılığı ile dikkat çekmiştir. Alaeddin Bey karakteri, dizinin ikinci sezonunda önemli bir rol oynamıştır.

Faruk Aran’ın Kişisel Bilgileri

Faruk Aran’ın boyu 1.85 cm, kilosu ise 78 kg’dir. Burcu Başak’tır. Yabancı dil olarak İngilizce bilmektedir. Müzik alanında şan eğitimi almıştır. Hobi yetenekleri arasında dövüş, eskrim ve basketbol vardır. Sigara kullanmaktadır.

Faruk Aran’ın sosyal medya hesapları da bulunmaktadır. Instagram’da 1.1 milyon takipçisi olan Aran, sık sık paylaşımlar yapmaktadır. Resmi Instagram hesabı faruk_aran ismiyle açılmıştır.

Faruk Aran’ın Rol Aldığı Diziler

Faruk Aran, şu ana kadar şu dizilerde rol almıştır:

Kuruluş Osman Alaeddin Bey'i kim oynuyor, gerçek adı ne? Kuruluş Osman Alaeddin Bey kimdir, kaç yaşında? Mehmet Bey'in rol aldığı diziler, boyu ve kilosu kaç? - Resim : 2

Leke (2019)
Arka Sokaklar (2018)
İşte Bu Benim Masalım (2021)
Destan (2021-2022)

Kuruluş Osman (2021-2023)

Faruk Aran kimdir?

Faruk Aran, 1995 yılında İzmir’de doğan bir tiyatro ve dizi oyuncusudur.


Faruk Aran nereli?

Faruk Aran, aslen İzmir, Bornova’lıdır.


Faruk Aran kaç yaşında?

Faruk Aran, 28 yaşındadır.

Faruk Aran hangi dizilerde oynadı?

Faruk Aran, Leke, Arka Sokaklar, İşte Bu Benim Masalım, Destan ve Kuruluş Osman dizilerinde oynadı.

Faruk Aran’ın boyu ve kilosu kaç?

Faruk Aran’ın boyu 1.85 cm, kilosu ise 78 kg’dir.