42,5431 %0.06
49,6311 %0.01
İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Medya Haber KÜLTÜR SANAT Mersin Tarsus’da “2. Akdeniz Bienali” Başladı

Mersin Tarsus’da “2. Akdeniz Bienali” Başladı

Çukurova Çağdaş Sanat, Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen "2. Akdeniz Bienali", Mersin'deki etkinliklerle başladı.

Çukurova Çağdaş Sanat, Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen “2. Akdeniz Bienali”nin Mersin'deki etkinlikleri başladı.

Mersin Tarsus Çukurova Sanayi İşletmelerinde icra edilen ve sanatseverlerin katıldığı bienalin Mersin açılışı müzik dinletisiyle başladı.

“Her Türlü Katkıyı Yapmaya Devam Edeceğiz”

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, açılışta, bienali 2 yıl sürede bölgeye kabul ettirmenin büyük başarı olduğunu söyledi.

Kentin sanat potansiyelinin açığa çıkmasına katkı sağlayanlara teşekkür eden Seçer, “Hep beraber bu ülke ve toplum için her türlü katkıyı yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

“Katkı Sunan Sanatçılarımıza Şükranlarımı Sunuyorum”

Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz de bienalin genelde Akdeniz’in özelde ise Tarsus'un kültürel mirasına ışık tutacağını belirterek, “Deneyimli ve genç birçok sanatçımız bu kapsamda etkinlik gerçekleştirecektir. Katılım gösteren, katkı sunan kıymetli sanatçılarımıza şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç da bienalde Akdeniz'in çok sesli kültürünün yeniden yorumlanacağına dikkati çekti.

Çukurova Çağdaş Sanat, Kültür ve Eğitim Vakfı Başkanı Ekrem Kahraman da bienale katılımın giderek arttığını belirterek, bu etkinliğe ilerleyen günlerde yeni renkler ve anlamlar yükleyeceklerini ifade etti.

Bienal Direktörü Prof. Dr. Tansel Türkdoğan da çıtayı çok yükseğe koydukları bienale ev sahipliği yaptıklarını dile getirdi.

Bienali olan bir kent olmanın gururunu yaşadıklarını vurgulayan Türkdoğan, “Bu bizim için çok değerli. Bunun değerini eğitim gibi sonuçlarını hemen görmeyeceğiz ama uzun vadede bu şehrin bir bienalinin olmasının ne kadar önem arz ettiğini göreceğiz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcılar ve sanatseverler Mersin Tarsus Çukurova Sanayi İşletmelerinde sergilenen eserleri inceledi.

Bienal kapsamında yarın Mersin'de sergi açılışları yapılacak.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *