Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Şirkuh Kimdir, Kaç Yaşında? Selahaddin Eyyübi Şirkuh'u kim oynuyor, gerçek adı ne?

Sezgin Erdemir, Türk oyuncu ve basketbolcu. 1976 yılında İstanbul’da doğdu. Akdeniz Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik mezunu. Koçum Benim, Diriliş Ertuğrul, Kuruluş Osman, Bozkır Arslanı Celaleddin gibi dizilerde rol aldı. Şu anda Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisinde Selahaddin Eyyubi’nin amcası Şirkuh karakterini canlandırıyor.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Şirkuh Kimdir, Kaç Yaşında? Selahaddin Eyyübi Şirkuh'u kim oynuyor, gerçek adı ne?

Türk televizyonlarının sevilen yüzlerinden biri olan Sezgin Erdemir, yeni bir diziyle ekranlara dönüyor. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisinde, Haçlılara karşı mücadele eden ve Kudüs’ü fetheden Selahaddin Eyyubi’nin amcası ve en büyük yardımcısı Şirkuh rolünü üstlenen Erdemir, bu karakterle izleyicilerin beğenisini kazanmayı hedefliyor. Peki Sezgin Erdemir kimdir, kaç yaşında, hangi dizilerde oynadı? İşte Sezgin Erdemir’in hayatı ve kariyeri hakkında bilinmesi gerekenler…

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Şirkuh Kimdir, Kaç Yaşında? Selahaddin Eyyübi Şirkuh'u kim oynuyor, gerçek adı ne? - Resim : 1

Sezgin Erdemir’in hayatı

Sezgin Erdemir, 12 Ocak 1976 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Akdeniz Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Bölümü’nden mezun oldu. Uzun yıllardır oyunculuk yapan başarılı oyuncu, Koçum Benim dizisiyle tanınmaya ve sevilmeye başladı. Daha sonra birçok dizi ve filmde rol aldı. Birkaç dizi ve filmden sonra Diriliş Ertuğrul dizisinde canlandırdığı Sungurtekin Bey karakteriyle Türk seyircisinin beğenisini kazandı. Oyuncu, Mendirman Celaleddin / Bozkır Arslanı Celaleddin dizisinde Timur Melik karakterini canlandırdı. Şu anda Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisinde Selahaddin Eyyubi’nin amcası Şirkuh rolüyle ekranlarda yer alıyor.

Sezgin Erdemir’in kariyeri

Sezgin Erdemir, oyunculuk kariyerine 1996 yılında Solan Gül dizisiyle başladı. Ardından Kader, Fanatik, Yılan Hikayesi, Böyle mi Olacaktı, Cinlerle Periler, Koçum Benim, Hırçın Menekşe, Mars Kapıdan Baktırır, Ahh İstanbul, Yalancı Yarim, Arka Sokaklar, Yol Arkadaşım, Melekler Korusun, Kirli Oyunlar, Krem, Diriliş Ertuğrul, Kertenkele, Kuruluş Osman, Bozkır Arslanı Celaleddin gibi dizilerde rol aldı. Sinema filmleri arasında ise Franz Liszt, Alexander Pushkin, Issız Adam, Karanlıktakiler, Sultan Avrupa’da, Mahpeyker, Muska, Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı gibi yapımlarda yer aldı. Ayrıca basketbol oynamayı da seven Erdemir, 2009 yılında Türkiye Basketbol Ligi’nde oynayan Aliağa Petkim takımıyla anlaşmıştı.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyübi Şirkuh Kimdir, Kaç Yaşında? Selahaddin Eyyübi Şirkuh'u kim oynuyor, gerçek adı ne? - Resim : 2

Sezgin Erdemir’in ödülleri

Sezgin Erdemir, oyunculuk kariyeri boyunca birçok ödüle layık görüldü. Bunlardan bazıları şunlardır:

2008 yılında Issız Adam filmiyle 45. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü aldı.
2010 yılında Mahpeyker filmiyle 47. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü aldı.
2014 yılında Muska filmiyle 51. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü aldı.
2016 yılında Diriliş Ertuğrul dizisiyle 43. Pantene Altın Kelebek Ödülleri’nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü aldı.

Sezgin Erdemir’in kişisel hayatı

Sezgin Erdemir, 2007 yılında oyuncu ve sunucu Özlem Yıldız ile evlendi. Çiftin 2008 yılında bir oğlu dünyaya geldi. Ancak 2011 yılında boşandılar. Erdemir, 2013 yılında oyuncu ve model Aslıhan Güner ile evlendi. Çiftin 2015 yılında bir kızı dünyaya geldi. Erdemir, ailesiyle mutlu bir hayat sürdürüyor.