Kripto yatırımı yapacak olanlar dikkat! Uzman isim İslam Memiş bir uyardı pir uyardı! Manipülasyonlar daha ne kadar sürecek?

Ülkemizin en iyi ekonomi uzmanları arasında yer alan İslam Memiş'ten yeni açıklama ve uyarılar geldi. İslam Memiş yeni açıklamaları ile kripto piyasasında yatırım yapacak olan isimleri mutlak şekilde uyardı...

Kripto yatırımı yapacak olanlar dikkat! Uzman isim İslam Memiş bir uyardı pir uyardı! Manipülasyonlar daha ne kadar sürecek?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten yeni uyarılar geldi. Yatırım yaparken açıklamaları ve uyarıları dikkate alınan ve ilk sıralarda yer alan başarılı uzman Memiş, yaptığı bu son uyarılar ile kripto pazarına değindi. Kripto piyasalarında dalgalanmanın devam ettiğini vurgulayan İslam Memiş tarafından yapılmış olan bu son açıklamalar kapsamında yatırım yapacak olan kişilerin dikkate almaları gelen unsurlar bildirildi. İşte İslam Memiş'in TV100'deki köşe yazısından öne çıkan açıklamalar!

İSLAM MEMİŞ KRİPTO, ALTIN, DOLAR DİNLEMEDİ TÜM YATIRIMCILARA SESLENDİ!

113 seviyesinin üzerine yükselen dolar endeksinin dün 105,20 seviyesine gerilediğini belirten İslam Memiş "İki haftadır piyasalarda rahatlama olduğunu gözlemliyoruz. Nedeni ise Amerika Merkez Bankası’nın (Fed) faiz için frene basması." diye konuştu ve sözlerine devam etti;

Fed’in Aralık toplantısında 50 baz puanlık faiz artırıma kesin gözüyle bakılıyor. Diğer Fed yetkilileri de bunu doğruladı. Fed Başkan Yardımcısı Lael Brainard Pazartesi günü katıldığı bir etkinlikte, “Yakında daha yavaş bir faiz artış hızına geçmek muhtemelen uygun olacak” açıklamasında bulundu. 

Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker ise dün, “Para politikasının yeterince kısıtlıyıcı bir seviyeye yaklaşırken yetkililerin gelecek aylarda faiz artırımlarını yavaşlatmalarını beklediğini” açıkladı. Yani, Fed üyeleri artık faiz artırımları konusunda şahin değil. Bu beklenti ve açıklamalar, dolar karşısında değer kaybetmiş tüm enstrümanlarda yükselişe neden oluyor.

Yılın son çeyreği, yılın ilk çeyreğine benzedi. Beklentimiz de bu yöndeydi. Altının ons fiyatı 1.786, gümüşün ons fiyatı 22,25 dolar, EUR/USD 1,04, GBP/USD 1,1,20 seviyelerine yükseldi. Yeter mi? HAYIR. Süreç daha yeni başladı!

Sadece kripto para piyasasında manipülasyonlar devam ediyor. Kripto para piyasasında iflas haberleri gelince ikinci soygunu yaptılar. Bu soygun da diğerleri gibi organize edilmiş bir sürecin parçası. Kripto para şirketleri, her ne kadar “İflas” dese de çalınan paraların hesabı sorulur. Özellikle Beyaz Saray devreye girer ve tüm patronların servetlerine çöker.

Çok yakın bir zamanda beklediğim gözaltı ve sorgulamalar devletleri zengin edecek. Pariteler, altın ve gümüş gibi değerli metallerde yükselişin devam edeceğini öngörüyorum. Satanın zarar, sabredenin kar edeceği bir süreçten geçiyoruz. Dolar endeksinde zaman zaman tepki yükselişleri gelebilir ancak 2023 için görünüm negatif.

2023 belki de faiz indirimlerinin olacağı bir dönem olacak. Çünkü Stagfilasyon beklentisi yüzde 92’ye yükseldi. 2023’ün hikayesi ve derdi çok. Önemli olan Fed’in frene basmasıydı, oldu da."

Başarılı uzman İslam Memiş tarafından yapılmış olan açıklamalar bu şekilde olup altın, dolar ve kripto için yaptığı uyarılar da yatırım yapmak isteyen vatandaşlara duyuruldu.

Editör Notu: Bu haber metninde yer alan ifadeler ilgili uzman İslam Memiş'in görüşlerine dayanmakta olup yatırım tavsiyesi değildir. Bu haber bağlamında yapılacak olan yatırımlardan Medya Haber internet gazetesi sorumlu değildir.