Koronavirüs Salgınında Yeni Döneme Hazır Mısınız? Uzmanından Altın Değerinde Tavsiyeler

Coronavirus salgını yeni varyantı ile tekrar gündeme geldi. Alt varyant olarak tespit edilen BA.5 versiyonu için uzman doktor Osman Müftüoğlu korunabilmenin yollarını paylaştı. Detaylar haberimizde…

Koronavirüs Salgınında Yeni Döneme Hazır Mısınız? Uzmanından Altın Değerinde Tavsiyeler

Koronavirüs salgınının izleri yavaş yavaş silinmeye başlanırken yeni bir alt varyant ortaya çıktı. Tespit edilene göre bu yeni varyandın insan üzerinde ölümcül etkisi daha da azalmış durumda. Salgın hastalık sürecinde akciğere yapışan virüs kişinin tüm vücut fonksiyonlarını etkiliyor ve zamanla nefes problemi ile birlikte ölümlere kadar ciddi durumları ortaya çıkarabiliyordu. Fakat bu yeni varyantta fark edilen ciğerlere yapışma durumunun olmayışıydı. Bu yönüyle öldürücü bir etkisinin bulunmadığı da söyleniyor.

Yeni Varyanttan Nasıl Korunulur?

Corona virüs sürecinde yeni alt varyant olarak gündeme gelen BA.5 virüsü diğer türlerden oldukça farklıydı. Yapılan incelemeler hiçbir virüs çeşidine benzemediğini ortaya koydu. Bulaşma hızı daha kolay. Tüm aşılarını yaptırmış olan bireyde dahi etkileri görülebilir. Önemli olan uzak durabilmenin ve bağışıklığı kuvvetli tutabilmenin yollarını bulabilmek.

Tüm Hastalıklar Hareketsizlik İle Başlıyor!

Koronavirüs Salgınında Yeni Döneme Hazır Mısınız? Uzmanından Altın Değerinde Tavsiyeler - Resim : 1

Virüsle mücadele edebilmek ve kalabalıklar içerisinde korunabilmek için kişinin hayatı hayat tarzını yenilemesi gerekiyor. Hareketsiz bir yaşam vücudun fonksiyonlarının yavaşlamasına neden oluyor. Salgın hastalıklara daha dirençsiz bir ortam oluşuyor. Özellikle obezite problemi olanlar, kalp damar rahatsızlığı çekenler, şeker hastaları ve yüksek tansiyon problemi bulunanlar için en tehlikeli şey hareketsizliktir. Bu nedenle kişi öncelikle sportif aktiviteleri ve hareketli bir yaşam tarzını alışkanlık haline getirmelidir.

Hareketsizlik Yaşamsal Fonksiyonları Geriletiyor!

Hareketsizliğin yaşam tarzına adapte oluşu sağlığın tamamen yitirilmesine neden oluyor. Yaşlanmayı da hızlandıran bu durum kişinin gün içerisinde kendini formda ve zinde hissetmesine engel oluyor. Doktorların atası olarak bilinen Hipokrat yüzyıllar önce KOS adasında yaşamıştır ve o dönemde bir uyarıda bulunmuştu. "Sakın eşeğe binmeyin"

İnsanlar işlerini halledebilmek ve daha kısa sürede bir bölgeye varabilmek için o dönemde kasaba içerisinde eşekleriyle dolaşırlarmış. Hipokrat, yürüyerek işlerini halledenlerin daha sağlıklı olduklarını sürekli olarak eşek üzerinde dolaşanların ise yaşamlarının daha kısa olduğunu ifade etmişti. Daha çok yürümenin sağlığa faydaları da özellikle vurgulamıştı.

Aşırı Kilo Beyin Hasarına Neden Oluyor!

Vücudun daha dinç olabilmesini sağlayacak hareketin dışında çok fazla yemek yemeyi de engellemek gerekiyor. Müftüoğlu'na göre göbek çevresi ne kadar geniş olursa karın içerisindeki organlar bir o kadar baskılanıyor. Yağlanma oluşmaya başlıyor. İlerleyen boyutta iltihap oluşumu beyin hasarına neden olabiliyor. Doktor uyarıyor: "İnsanların bel çevresi ve karnı büyüdükçe beyni hasarlanmaya başlıyor." Vücuda alınan kimyasallar beynin uyuşmasına ve küçülmesine neden oluyor.

Etiketler: koroavirüs, sağlık