Korkutan İstanbul depremi için tarih verildi!

Kahramanmaraş merkezli deprem 11 ilde yıkıma neden olurken meydana gelen depremin ardından uzmanlar İstanbul depremi için uyarıda bulunmuştu.

Korkutan İstanbul depremi için tarih verildi!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremin ardından gözler İstanbul'a döndü. Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem çevre 10 ilde yıkıma neden olurken 42 binin üstüne kişi hayatını kaybetti. Korkutucu depremin ardından uzmanlar İstanbul'da tedbirlerin alınması gerektiğini ve beklenen depremin yaklaştığını vurgulamıştı. 

Kahramanmaraş merkezli deprem 11 ilde yıkıma neden olurken meydana gelen depremin ardından uzmanlar İstanbul depremi için uyarıda bulunmuştu. İstanbul'da yaşanması beklenen deprem için çalışmalar şimdiden başlarken birçok İstanbullu hasar tespit çalışmaları yaptırmaya başladı. 

İSTANBUL DEPREMİ İÇİN TARİH VERDİ!

Bir TV programına katılım sağlayan Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Doğan Kalafat İstanbul depreminin her halükarda olacağını belirtirken açıklamasında "Yapabileceğimiz yalnızca istatiksel çalışmalardır. Bu da işte 2030'a kadar yüzde 64 olasılık, 2050'ye kadar yüzde 75 olasılık, 2090'a kadar ise yüzde 95 olasılıkla bu deprem olacaktır" dedi. 

TV programında İstanbul depremine dair düşüncelerini aktaran Doğan Kalafat önümüzdeki 7 sene içerisinde İstanbul'da bir depremin kaçınılmaz olacağını ve bu deprem büyüklüğünün yüzde 64 olasılıkla 7'nin üzerinde olacağını belirtti. 

''7'NİN ÜZERİNDE OLACAK''

Olması beklenen İstanbul depremi hakkında konuşan Kalafat açıklamasında "Ancak Marmara Denizi kaynaklı bir olacaktır. Bunun tehlikesi bellidir. Marmara'da fay oradan geçti buradan geçti konuşmamıza gerek yok. Marmara Denizi'nin içerisinde geçen bir kol. Bu kol 7'nin üzerinde bir deprem üretecektir.'' ifadelerine yer verdi. 

Yıl 2090'da olsa depremin artan yüzdeliklerle net bir şekilde gerçekleşeceğini belirten Kalafat ''Bunun yeri bellidir ama zamanını söyleyebilmemiz mümkün değil. Yalnızca yapabileceğimiz istatiksel çalışmalardır. Bu da işte 2030'a kadar yüzde 64 olasılık, 2050'ye kadar yüzde 75 olasılık 2090'a kadar yüzde 95 olasılıkla bu deprem olacaktır." dedi. 

Etiketler: istanbul