Kızılay'ın bölgede olmadığını iddia edenlere Cumhurbaşkanı Erdoğan yanıt verdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Kızılay nerede?' diyenlere sert tepki verdi. 

Kızılay'ın bölgede olmadığını iddia edenlere Cumhurbaşkanı Erdoğan yanıt verdi!

Depremin büyüklüğünden etkilenen deprem bölgesine giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bölgede incelemelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Kızılay nerede?' diyenlere sert tepki verdi. 

'Kızılay nerede?' diyenlere yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan "Çıkmış biri Kızılay nerde diyor, be ahlaksız be namussuz be adi... Günde 2.5 milyon insana bu Kızılay yemeğini ulaştırıyor. Bir ülkede kendi kurum ve kuruluşuna bu denli ahlaksızca bulaşmak yenilir yutulur değil. 300 bin çadır kuruluyor" dedi.

''KIZILAY YOK'' DİYENLERE SESLENDİ!

Bölgede yaptığı incelemeler sonucunda önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan meydana gelen depreme ilişkin açıklamalar yaparak üzüntüsünü dile getirdi. 'Yüreğime düşen ateş' diyerek başladığı konuşmasında ''Yüreğime düşen ateşi anlatmakta kelimeler yetmez. Dünkü depreme Kahramanmaraş'ta yakalandık. Bu depremde de kayıplarımız oldu. Enkaz kaldırma çalışmalarında sona geldikçe acımızla beraber kayıplarımızın sayısı da artıyor. Deprem bölgesinde kayıplarımız 41 bini geçerken 115 bin insanımız yaralı olarak kurtarıldı.'' dedi.

Yaraları sarmaya çalıştıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan depremde 'devlet yok' diyenlere seslenerek ''Bilim insanları 6 Şubat Pazartesi maruz kaldığımız felaketi karada meydana gelen en şiddetli deprem olarak tarif ediyorlar. Üçüncü günü ve sonrasında yaptığımız ziyaretlerde yıkımın şiddetini bizzat yerinde gördük. Dün Hatay ve Kahramanmaraş'ı tekrar ziyaret ettik. Birileri önemsizleştirmek istese de insanlık tarihinin en büyük afetlerinden biriyle karşı karşıya olduğumuz gerçektir. 

''AHLAKSIZ, ŞEREFSİZ''

Devlet ve millet olarak yaraları sarmaya çalışıyoruz. Depremin etkilediği bölgenin genişliği ve kış koşulları ilk etapta çalışmalarımızı zorlaştırsa da tüm imkanlarımızı seferber ettik. Afet bölgesine 13 bin iş makinesi sevk ettik. Ana muhalefetin başındaki ve yanındakiler devlet yok diyorlarsa da bunların gören gözü kör duyan kulağı sağır kalpleri mühürlenmiş. İlk günden itibaren devlet 11 ilimizde yerini almıştır.'' dedi. 

Konuşmasında 'Kızılay nerede?' diyenlere karşı büyük tepkiler gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan o kişilere ahlaksız ve şerefsiz söyleminde bulundu. Açıklamasının devamında ''Arama kurtarma, destek, yardım gibi 271 bin görevlimizle vatandaşlarımızın imdadına koştuk. Vatandaşlarımızın tahliyesi ve asayiş için tüm imkanlarımızı kullandık. Ama terbiyesiz terbiyesizliğini bırakmaz. Çıkmış biri Kızılay nerde diyor, be ahlaksız be namussuz be adi... Günde 2.5 milyon insana bu Kızılay yemeğini ulaştırıyor. Bir ülkede kendi kurum ve kuruluşuna bu denli ahlaksızca bulaşmak yenilir yutulur değil. 300 bin çadır kuruluyor.'' dedi. 

Etiketler: cumhurbaşkanı