Kış ayları geldi diye sakın korkmayın! Evde yapacağınız bu oda kokusuyla evinizin mis gibi kokmasını sağlayabilirsiniz!

Kış aylarında daha nadir havalandırılmak zorunda kalan iç mekanların kurtarıcıları olan oda kokularını evde yapmak da mümkün. Üstelik sadece birkaç malzeme ile yapılan oda kokuları, günlerce kalıcılık da sağlıyor.

Kış ayları geldi diye sakın korkmayın! Evde yapacağınız bu oda kokusuyla evinizin mis gibi kokmasını sağlayabilirsiniz!

İç mekanda tüketilen sigara kokusundan yapılan yemeğin uzunca süre eve sinen kokusuna kadar tüm kokuları içerisine hapsetmek için üretilmiş olan ev kokuları, kuşkusuz hepimizin en büyük yardımcılarından biri haline geldi. Özellikle de pencere ya da balkon kapılarının yaz aylarına göre daha nadir açılabildiği kış aylarında oda kokularına daha çok ihtiyaç duyduğumuz da bir gerçek.

Evin veya ofisin daha güzel kokmasını sağlayan oda kokuları, aynı zamanda beyne doğrudan hitap ettiği için sakinleştirici gibi çeşitli etkiler de taşıyor. Ancak artan maliyetler, daha önce oldukça uygun olan oda kokularını, şimdilerde lüks hale getirmiş bulunuyor. Bu konuda hiç endişelenmenize gerek yok; zira, artık kalıcı bir oda kokusunu evde yapmak da son derece mümkün!

KOKUNUN KALICI OLMASI İÇİN ETİL ALKOL ŞART

Kış ayları geldi diye sakın korkmayın! Evde yapacağınız bu oda kokusuyla evinizin mis gibi kokmasını sağlayabilirsiniz! - Resim : 1

Oda kokularının temelini içerisine konulan esans oluştursa da oda kokusunu kalıcı hale getirmek için içerisine mutlaka belirli bir ölçüde etil alkol eklemek gerekiyor. Bu bağlamda nane, sandal ağacı, yasemin ve lavanta yağı gibi kokular ile kolaylıkla yapabileceğiniz bu özel karışımı kalıcı hale getirmek için eklemeniz gereken etil alkol miktarı ise, sadece bir yemek kaşığı.

Karışımı elde etmek için her şeyden önce bir sprey kutusuna ihtiyacınız var. Sprey kutusuna birer tatlı kaşık nane, sandal ağacı, yasemin ve lavanta yağlarından ekledikten sonra anason ve etil alkol ekleyip karıştırmanız gerekiyor. Birkaç küçük işlemden sonra hazır olacak olan bu koku hem daha ferah bir iç mekanı hem de daha sakin bir ruh halini garanti ediyor.

BAMBU ÇUBUKLARI KOKUYU DAHA KOLAY YAYIYOR

Sprey kutusundaki karışımı çalkalayıp karıştırdıktan sonra bir küçük tencereye hazırlandığınız karışımı dökmeniz ve kısık ateşte yalnızca 1 dakikacık ısıtmanız tavsiye ediliyor. Ardından soğumaya bırakacağınız sprey karışımı, soğuduktan hemen sonra evinizi mis gibi kokutmak için hazır!

Yeniden sprey kutusu içerisine koyarak kullanabileceğiniz ev yapımı oda kokusunu herhangi bir cam şişe içerisinde bambu çubukları ile kullanmanız da mümkün. Zira uzmanlara göre, emilimi çok hızlı olan bambu çubukları, kokuyu eşit miktarda yaymada en etkili araçlardan biri oluyor.