Kırtasiye yardımı 1386 TL'nin hesaplara yatacağı tarih belli oldu. Bu tarihte hesaplarını kontrol edin

Eğitim öğretim döneminin başlaması, ailelerin kırtasiye alışverişi konusundaki endişelerini gündeme getiriyor. Türkiye'de artan enflasyon nedeniyle devlet tarafından kırtasiye yardımları yapılmaktadır. Kırtasiye yardımı ödemeleri için belirlenen tarih yaklaşıyor. Belirtilen tarihte, hesaplarına 1.386 TL destek ödemesi yapılacak. Detaylar haberimizde.

Kırtasiye yardımı 1386 TL'nin hesaplara yatacağı tarih belli oldu. Bu tarihte hesaplarını kontrol edin

Okulların açılmasıyla birlikte, öğretmenlerin merakla beklediği kırtasiye yardımı ödeneği hakkında son dakika açıklaması geldi. Öğretmenlere her yıl eğitim öğretim yılı başında verilen kırtasiye yardımı ödeneği, bu yıl da 1.386 TL olarak belirlendi. Peki kırtasiye yardımı ödeneği ne zaman yatacak, kimler alabilecek, nasıl başvurulacak? İşte detaylar…

Kırtasiye Yardımı Ödeneği Nedir?

Kırtasiye yardımı ödeneği, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde görev yapan öğretmenlere sağlanan bir destek ödemesidir. Bu ödeme, öğretmenlerin eğitim malzemeleri, kırtasiye ürünleri ve diğer eğitim harcamalarını karşılamak için verilmektedir. Kırtasiye yardımı ödeneği, aynı zamanda eğitim hazırlık ödeneği olarak da bilinmektedir.

Kırtasiye Yardımı Ödeneği Ne Zaman Yatacak?

Kırtasiye yardımı ödeneği, her yıl eylül ayında öğretmenlerin banka hesaplarına yatırılır. Bu yılın takvimi henüz resmi olarak açıklanmasa da, okulların 11 Eylül’de başlamasıyla birlikte kısa süre sonra aktarılması bekleniyor. Geçen yıl kırtasiye yardımı ödeneği 12 Eylül’de hesaplara yatırılmıştı.

Kırtasiye Yardımı Ödeneği Ne Kadar Olacak?

Kırtasiye yardımı ödeneği miktarı, her yıl toplu sözleşme görüşmelerinde belirlenir. Bu yıl yapılan 7. toplu sözleşme görüşmelerinde, kırtasiye yardımı ödeneği için ekstra bir zam kararı alınmadığı için geçen yılki miktar geçerli olacak. Buna göre, kırtasiye yardımı ödeneği 1.386 TL olarak belirlendi.

Kırtasiye Yardımı Ödeneğinden Kimler Faydalanabilir?

Kırtasiye yardımı ödeneğinden faydalanmak için bazı şartlar bulunmaktadır. Bu şartlar şunlardır:

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre çalışan ve eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfında yer alan öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olanlar
  • Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi veya özel okullarda çalışan ve eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfında yer alan kadrolarda görevli olanlar
  • Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi veya özel okullarda çalışan ve eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfında yer almayan ancak ders veren kadrolarda görevli olanlar

Bu şartları taşıyanlar, kırtasiye yardımı ödeneğinden faydalanabilirler. Ancak hizmetli, memur gibi diğer devlet çalışanları bu ödenekten faydalanamazlar.

Kırtasiye Yardımı Ödeneği Nasıl Başvurulur?

Kırtasiye yardımı ödeneği için herhangi bir başvuru yapılması gerekmez. Ödenek, öğretmenlerin görev yaptıkları kurumlar tarafından otomatik olarak hesaplanır ve öğretmenlerin banka hesaplarına yatırılır. Ödenek, öğretmenlerin maaş hesaplarına yatırıldığı için, öğretmenlerin banka hesap bilgilerini güncel tutmaları önemlidir. Ödenek, yılda bir defa olmak üzere eylül ayında ödenir.