Kim Milyoner Olmak İster 5 milyonluk sorunun cevabı - İşte 5 Milyonluk TL'lik sorunun detayları

Kim Milyoner Olmak İster yarışması tarihinde 5 milyonluk soru Berk Göktaş tarafından ilk kez açıldı. Kim Milyoner Olmak İster 5 milyonluk sorunun cevabı hemen araştırılırken medyahaber.com sorunun cevabını ilk veren oldu. İşte Kim Milyoner Olmak İster 5 milyonluk soru ve cevabının detayları... Kim Milyoner Olmak İster 5 milyonluk soru cevabı detaylı şekilde burada!

Kim Milyoner Olmak İster 5 milyonluk sorunun cevabı - İşte 5 Milyonluk TL'lik sorunun detayları

Kim Milyoner Olmak İster 5 milyonluk soru ilk kez açıldı. ATV'de ekrana gelen Kim Milyoner Olmak İster? yarışmasının bu akşamki bölümünde 5 milyon TL'lik soruyu ilk kez 19 yaşındaki Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Berk Göktaş açtı ve doğru cevapladı. 5 milyon TL'lik soru ve cevabı, Bakara Suresi 61. Ayet-i Kerime meali içeriğimizde detaylarıyla yer verilmiştir... 

Kim Milyoner Olmak İster 5 milyon TL'lik soru ve cevabı

Bakara Sûresi’nde kendilerine bıldırcın eti ve kudret helvası verilmesine rağmen İsrailoğulları’nın, “biz bir çeşit yemeğe asla katlanamayız” diye isyan edip Hz. Musa’dan “Rabbine dua et de versin” diyerek istedikleri arasında hangisi yoktur.

Kim Milyoner Olmak İster 5 milyonluk soru

Sorunun şıkları: 

  • A. Mercimek
  • B. Soğan
  • C. Nohut
  • D. Sarımsak

Sorunun Cevabı: Nohut olmalıdır.

Kim Milyoner Olmak İster 5 milyonluk sorusunun cevabı Bakara Suresi 61. Ayet-i Kerime'de geçmektedir.

61. Ayet Meali şöyle;

Hani siz, “Ey Mûsâ! Biz bir tek yiyecekle dayanamayacağız. Bizim için rabbine dua et de bize toprağın mahsullerinden; sebzelerinden, kabakgillerinden, sarımsağından, mercimeğinden, soğanından bitirsin” demiştiniz. Mûsâ ise, “İyiyi kötü ile değişmek mi istiyorsunuz? Şehre inin; istedikleriniz orada var” dedi. Zillete, fakru zarûrete mahkûm oldular; Allah’ın gazabına uğradılar. Bu durum, Allah’ın âyetlerini inkâr etmeleri ve haksız yere peygamberleri öldürmelerinin, bütün bunlar da isyan etmeleri ve haddi aşmalarının sonucuydu.

Berk Göktaş
Kim Milyoner Olmak İster yarışmacısı Berk Göktaş