Kilitlenen Instagram hesabı nasıl açılır?

Kilitlenen ınstagram hesabını açabilirsiniz. Hesabı geri açmak için belirli adımları eksiksiz şekilde uygulamanız gereklidir. Peki, yapılması gerekenler nelerdir? İşte detaylar…

Kilitlenen Instagram hesabı nasıl açılır?

Kilitlenen ınstagram hesabını açmak için bahsedilen adımları doğru ve dikkatli şekilde uygulamanız önemlidir. Instagram hesabını açmak için birçok yöntem vardır. Yanlış girilen şifre ile ınstagram hesabını girme işlemi zor bir hal alır. Kilitlenen ınstagram hesabı problemini çözmek için yapmanız gerekenler:

  • Instagram hesabınıza ait olan kullanıcı adınızı ve en son hatırladığınız herhangi bir şifreyi girin.

  • Şifreyi yanlış girmeniz halinde hata mesajı gelecektir. Gelen mesajda yer alan devam et seçeneğine tıklayın.

  • Ardından çıkan ekranda güvenli kodunu gönder kısmını tercih edin.

Tüm bu işlemleri uyguladıktan sonra ınstagram hesabınıza ait olan mail adresinize kod gelecektir. Gelen kodu girerek hesabınızı kurtarabilirsiniz.

Instagram Hesabının Kilitlenmesi Ne Demek?

Instagram hesabının kilitlenmesi şifrenin sürekli olarak yanlış girilmesi anlamına gelir. Kişiler hesabına ait şifreyi hatırlamadığı zaman sürekli farklı şifreleri girmesi halinde birkaç deneme sonrasında hesap kilitlenir. Şifrenin defalarca denenmesi halinde kişinin hesabında şüpheli hareketler gözlemlediklerine dair mesaj gelir. Bu mesaj sonrasında kişinin ınstagram hesabı kilitlenir. Şifrenin defalarca yanlış girilmesi nedeniyle ınstagram hesabı kilitlenir. Birkaç işlem ile ınstagram hesabınızı geri alabilirsiniz.

Kilitlenen Instagram Hesabı Kaç Gün İçerisinde Açılır?

Kilitlenen Instagram hesabı nasıl açılır? - Resim : 1

Kilitlenen ınstagram hesabının açılma süresi genellikle 3 hafta süre alabilir. Hesabın açılmasını beklemek için öncelikle ınstagram hesabını kurtarmanız gereklidir. Hesabı kurtardıktan sonra birkaç hafta açılmasını beklemelisiniz. Genellikle kilitlenen ınstagram hesabı 3 veya 4 hafta sonra açılır. Ancak bekleme süreci içerisinde kişiler hesap için hatalı bir işlem yapmamalıdır. Hesabı spama düşürecek işlemlerin yapılması hesabın açılmasını süresini uzatır. Instagram hesabını açmak için gerekli işlemleri uyguladıktan sonra hesabın açılmasını beklemelisiniz. Ekstra işlemler yapmanız halinde bekleme süresi uzatılabilir.

Instagram Hesabının Kilitlenmesinin Nedenleri Nedir?

Instagram hesabının kilitlenmesinin nedeni birçok unsurdan oluşur. İlk neden olarak şifrenin sürekli olarak yanlış girilmesidir. Kişinin hesabına ait şifreyi hatırlamaması ve defalarca yanlış şifre girmesi hesabın kilitlenmesine neden olur. Genellikle şifrenin 3 veya 4 kez yanlış girilmesi ile hesap kilitlenir. Diğer bir neden ise VPN işleminin kullanılmasıdır. VPN kullanılması ile ınstagram hesabı kilitlenir. Aynı zamanda ınstagram hesabına takipçi atma sitelerinin de kullanılması hesabı kilitler. Instagram için takipçi gönderme sitelerinde kişinin kendi hesabını kullanması hesabın kapanmasına neden olur.

Instagram Hesabının Kilitlenmesi Nasıl Önlenir?

Instagram hesabının kilitlenmesini önlemek için hesabınızı kullanırken dikkat etmelisiniz. Kilitlenen ınstagram hesabı sorunu için gerekli işlemleri yapmanız halinde ve hesabı geri aldığınızda girdiğiniz sitelere dikkat etmelisiniz. Instagram hesabınızı her uygulama içerisinde kullanmamalısınız. Instagram kurallarına aykırı olan davranışlarda bulunmamalısınız. Kullanmış olduğunuz hesapta otomatik takip işlemini iptal ediniz. Hesabınızı şifresini bildiğiniz mail adresiniz ile senkronize ediniz.