Karim Benzema’nın yükselen performansının arkasından Cristiano Ronaldo çıktı!

Real Madrid’in yaş aldıkça yükselen Fransız golcüsü Karim Benzema’nın, giderek iyiye giden bu performansı için Cristiano Ronaldo’nun tekniğini kullandığı ortaya çıktı. Benzema, Ronaldo’dan aldığı ilhamla başarıya ulaştı.

Karim Benzema’nın yükselen performansının arkasından Cristiano Ronaldo çıktı!

Real Madrid’in yıldız golcüsü Karim Benzema, 2009 yılından bu yana giydiği Real Madrid forması ile sayısız başarılara imza attı. Önceki dönemlerinde sık sık yoğun şekilde eleştirilere maruz kalan Benzema, son yıllarda ise git gide yükselen performansı ile Real Madrid’in vazgeçilmez isimlerinden biri haline geldi. Portekizli dünya yıldızı Cristiano Ronaldo’nun Real Madrid’den ayrılmasıyla birlikte sırasıyla 30, 27 ve 30 gollük sezonlar geçiren Fransız golcü, geçtiğimiz sezon ise bu sayıyı 44’e çıkararak İspanyol ekibe liderlik etti. Benzema’nın, giderek yükselen performansı için Ronaldo’nun taktiğini kullandığı ortaya çıktı.

Benzema, Ronaldo’dan İlham Alıyor

Karim Benzema’nın yükselen performansının arkasından Cristiano Ronaldo çıktı! - Resim : 1

Ronaldo Real Madrid’den ayrıldıktan sonra Benzema sırasıyla 30, 27 ve 30 gollük sezonlar geçirdi ve son sezonda Madrid forması ile 44 gole imza attı. Bu gollerin 27’sinin La Liga maçlarına atan Benzema, ilk kez İspanya’da gol kralı olma unvanını da elde etti. 34 yaşındaki golcünün Şampiyonlar Ligi’nde takımını adeta ipten aldığı goller, Benzema’nın yeniden yıldızının dünya çapında parlamasını sağladı. Benzema, Şampiyonlar Ligi’nde 15 gol atarak yine gol krallığı unvanını elde etti. Benzema’nın yükselen performansı için Ronaldo’dan ilham aldığı öğrenildi.

Ronaldo’nun Peşinden Gidiyor

El Debate’nin haberine göre Fransız golcü Benzema’nın başarısının arkasında Ronaldo’nun kullandığı taktik bulunuyor. Benzema da tıpkı Ronaldo gibi her yıl kaslarından 1 kilo verme taktiğini kullanıyor ve Benzema bu taktikle giderek daha esnek bir vücuda sahip oluyor. 34 yaşındaki forvetin bu konuda ilham aldığı Ronaldo, bugün, Benzema ile birlikte Madrid forması giydiği dönemden 5 kilo daha az ağırlığa sahip. Ballon d’Or ödülünü de favori isimleri arasında gösterilen Karim Benzema, ayrıca habere göre uyku düzenini de günde 8 saate sabitledi ve formunda bunun da etkisini görüyor.

Futbol kariyerine Lyon altyapısında başlayan ve 2009 yılında Real Madrid formasını giyen Benzema, kariyerinde çıktığı 547 karşılaşmada 277 gol attı.

Etiketler: karim benzema, ronaldo