Kapitalist sistem yine devrede! Binlerce canlının hayatının tehlikede olduğu buzullarda, maden arayışına girildi!

İklim krizinin etkilerinin daha sık görülmeye başlandığı şu günlerde, kapitalist sistem yine devreye girdi. Buzulların erimeye başlaması ile hayatları tehlikeye giren binlerce canlıyı kurtarmak yerine bölgede maden arayışına giren milyarderler, şirketlere fon sağlamaya başladı. İşte ayrıntılar…

Kapitalist sistem yine devrede! Binlerce canlının hayatının tehlikede olduğu buzullarda, maden arayışına girildi!

Uzun yıllardır uzmanlar tarafından uyarıları yapılan iklim krizi, son dönemlerde etkisini giderek arttırmaya başladı. Sebepsiz yere çıkan orman yangınları, tarımsal faaliyetleri durma noktasına getiren kuraklık problemleri ve eriyen buzullar, iklim krizinin şimdiye kadar saptanan etkileri olarak ön plana çıkmaya devam ediyor.

Hemen hemen her gün buzullarda yaşayan canlıların hayatlarının tehlikede olduğuna ve hayvanların nesillerinin iklim krizi sebebi ile tükeneceğine dair uyarılarda bulunan uzmanlar, milyarderler tarafından oldukça yanlış anlaşıldı. Krizin etkilerinin terse çevrilmesi gerektiğini ve bunun için de yeni adımlar atılması gerektiğini belirten uzmanlar, milyarderler tarafından ciddiye alınmadı. Öyle ki eriyen buzulların bulunduğu önemli bölgeler, şimdiden bir yatırım aracı olarak görülmeye başlandı.

Yetkili isimler tarafından yapılan resmi açıklamalara göre buzulların eridiği Grönland bölgesinde madencilik çalışmalarının yürütülmesi adına ciddi yatırımlar yapılmaya başlandı. Yetkililer, şirketlere fon sağlayan milyarderlerin isimlerini de açıkladı.

BUZULLARA YATIRIM YAPILMAYA BAŞLANDI!

Kapitalist sistem yine devrede! Binlerce canlının hayatının tehlikede olduğu buzullarda, maden arayışına girildi! - Resim : 1

Bir süredir eriyen buzullar o bölgede yaşayan binlerce canlının hayatı üzerinde büyük tehlikeler oluşturmaya devam ederken, kapitalist sisteme hizmet eden milyarderler buzullara yatırım yapmaya başladı. Yapılan açıklamalara göre elektrikli otomobillerde kullanılan değerli madenlere ev sahipliği yapan buzullarda, maden arama çalışmaları için milyarderler tarafından şirketlere fon sağlanmaya başlandı.

İSİMLER BELLİ OLDU!

Kobold Metals’in CEO’su Kurt House, yakın dönemde CNN’e bir röportaj verdi. Buzullarda maden arama çalışmalarının başladığını doğrulayan House, şirketlere fon sağlayan milyarderler arasında Michael Bloomberg, Bill Gates ve Jeff Bezos gibi isimlerin olduğunu belirtti.

EKİPLER KURULDU!

Buzullarda yaşanan durumun endişe verici olduğunu belirten Bluejay Madencilik CEO’su Bo Moller Stensgaar, bu durumun bölgede madencilik çalışmalarının sürdürülmesi adına bir bakımdan da önemli bir gelişme olduğuna dikkat çekti. Şimdiye kadar yapılan açıklamalara göre bölgede 30 jeolog, jeofizikçi, pilot, aşçı ve mekanikçi görev alıyor.