Kanserle Mücadelede O Besin Baş Düşman! Tüketmeden Önce Bir Kez Daha Düşünün!

Çağın en büyük hastalığı kanser vücudun farklı bölgelerinde kendisini hissettirebiliyor. Her ne kadar genetik yollarla kuşaklar arası aktarım riski bulunsa da bu hastalık birdenbire ortaya çıkabiliyor. Hastalığın sebeplerini ortadan kaldırmak daha sağlıklı ve uzun bir ömrü beraberinde getiriyor. Kansere karşı uzak durulması gereken besinler ve doğru beslenme tüyoları haberimizde…

Kanserle Mücadelede O Besin Baş Düşman! Tüketmeden Önce Bir Kez Daha Düşünün!

Doğal olmayan besinlerin vücuda alınması farkında olmadan ileri boyutta rahatsızlıkları beraberinde getiriyor. Özellikle yiyeceklerin içerisinde kullanılan malzemelerin vücutta yağlanma sürecini başlatması, tutarız ve yanlış beslenme alışkanlıkları, kanseri de beraberinde getiriyor. Beslenme bozukluğundan kaynaklı olarak oluşan obezite bu riski daha da artırıyor.

Her ne kadar şekerin kanser riskini tetiklediği bilinse de tuza da dikkat edilmesi gerekiyor. Dışarıdan alınan hazır işlenmiş gıdalar, fast food ürünler, işlem görmüş et ürünleri, cipsler, alkollü yiyecekler, mikrodalgada pişirilmiş yağlı ürünler, asitli içecekler, konserve ürünler bu riski daha da artırıyor.

Aşırı Yağlı Hayvansal Gıdalara Dikkat!

Vücuda alındığı anda zararlı etkileri başlayan ve uzun yıllar birikim sonrasında akciğer, bağırsak, gırtlak kanserine neden olabilen gıdalar gündelik hayatta her yerde yer alıyor. Özellikle sıklıkla tüketilen yağlı hayvansal gıdalar bu süreci daha da hızlandırıyor.

Protein Eksikliği Gelişimi Engelliyor!

Kanserle Mücadelede O Besin Baş Düşman! Tüketmeden Önce Bir Kez Daha Düşünün! - Resim : 1

Vücuda alınan gıdalardan daha çok alınmayanlarda fonksiyonel bozukluğa neden olabiliyor. Özellikle proteinler eksik alındığında vücutta gelişim problemlerine neden olabiliyor. Bitkisel ve hayvansal gıdalarda bol miktarda bulunan protein vücuda yeterli oranda alınmadığında gelişimsel geriliğe neden oluyor.

Kızartmalar Zehir Etkisi Yaratıyor!

Vücudun aşırı yağlanmasına neden olabilecek zehirli gıdalar arasında kızartmalar en başta yerini alıyor. Hayvansal gıdalar başta olmak üzere farklı besinler bol yağda sağlıksız bir şekilde kızartılıyorsa bu da kanser oluşum riskini tetikliyor.

Riskli Olan Uzak Durulması Gereken Besinler Nelerdir?

Vücutta yenen gıdalarla oluşmaya başlayan kanser hücresi daha çok şekerli ve yağlı yiyeceklerden beslenir. Özellikle işlenmiş şekerler, aşırı yağlı gıdalar ve kızartmalar kanser riskini tetikler. Beyaz un kullanılarak yapılmış olan her türlü gıda düzenli olarak tüketildiğinde, her gün düzenli şeker alındığında, sigara, alkol, tuz tüketimindeki artış ve şarküteri ürünleri de bu süreci daha da hızlandırıyor. Farkında olmadan hayvansal gıdaların pişirme yöntemi yanlış yapıldığında bu da zamanla vücuda olumsuz etkiler yapabiliyor.

Etiketler: sağlık, kanser