Kanser Hastalığında Belirtileri Göz Ardı Etmeyin! Akciğer Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor!

Günümüzün en riskli ve tedavi süreci oldukça masraflı olan hastalıklarından biri kanserdir. Toplumda sıklıkla karşılaşılan kanser hastalığı belirtilerini açıkça fark ettirebilir. Belirtileri fark edebilmek erken tedavi sürecini başlatabilmek için büyük bir önem taşıyor.

Kanser Hastalığında Belirtileri Göz Ardı Etmeyin! Akciğer Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor!

Kanser hastalığı önemsenmediğinde ya da göz ardı edildiğinde tüm vücudu saran bir süreci beraberinde getiriyor. Bu konuda bilinçli olmak tedavi sürecine yönelik önlemler alabilmeyi sağlıyor. Kanser hastalığını erken fark edebilmenin yöntemleri bulunuyor. Erken teşhis için belirtilere dikkat etmek gerekiyor. Özellikle akciğer kanseri teşhisinde solunum yolları ile ilgili her belirti dikkate alınmalıdır.

Öksürük Şikayeti Gittikçe Artış Gösterir!

Akciğer kanseri vücutta yaygın olarak görülen belirli semptomlar ile kendini fark ettiriyor. Toplum tarafından da bilinen ilk en belirgin özelliği öksürük şikayetidir. İlerleyen ve kronik hale gelen öksürük bir süre sonra kanlı öksürük haline gelir. Bu da vücuda yerleşmiş olan akciğer kanserinin ilerlediğini gösterir.

Yüzdeki Kızarıklığa Dikkat!

Zamanla dışarıdan bakıldığında da vücudun fiziksel olarak değişime uğradığı fark edilir. Hastaların ortak şikayetleri arasında damar bölgelerinde şişlik, nefes almakta zorluk yaşamak, öksürük şikayet, özellikle boyun, göğüs ve kol alanlarında belirgin şişlik. Bu noktada en belirgin olarak yüz bölgesinde şişkinlik ve kızarıklık ile kendini gösterir. Alerjik reaksiyon belirtisi olarak vücudun yansıttığı bir tepkimedir. Yüzdeki kızarıklık her iki yanakta da kendini fark ettirir. Bu vücutta kanser hücresinin kan damarlarına baskı uyguladığı anlamına gelir. Akciğerlere yerleşmiş olan tümör damarlara basınç uygular yüzde şişkinlik ile kızarıklıkla bu durum fark edilir.

Uzman Doktordan Yardım Alın!

Kanser Hastalığında Belirtileri Göz Ardı Etmeyin! Akciğer Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor! - Resim : 1

Akciğer kanserine yakalanmış bir hastada fark edilebilecek belirgin semptomlar bulunur. Bu semptomlar dikkatli bir şekilde gözlemlendiğinde erken tedavi süreci başlatılabilir. İlerlemiş olan kanser vakalarını kontrol altına alabilmek günden güne daha çok zorlaşır. Süreci atlatmaya çalışırken muhakkak ki uzman bir doktor ile de görüşmelerin başlatılması gerekir. Akciğer kanseri riski oluşturacak belirtilerden en az 2 tanesi fark ediliyorsa uzmandan yardım almak ve gerekli tetkiklerin yapılması için zaman harcamak önemlidir.

Tipik Akciğer Kanseri Belirtileri

Akciğer kanseri vücutta tipik belirtilerle kendini gösterir. Bu semptomlar aynı anda yaşanabileceği gibi zamanla da ortaya çıkabilir. Görülebilecek belirtiler arasında şunlar yerini alır:

●     Kişide nefes alıp vermede zorluk başlar.

●     Derin nefes alma isteği oluşur.

●     Kronik öksürük süreci başlar. Hiç durmadan devam eder ve etkisini arttırır

●     Kişi öksürürken göğsünde bir ağrı hisseder

●     Rutin beslenme süreci aksatılır. İştahsızlık farkedilir. Halsizlik buna eşlik eder.

●     Kişi günden güne kilo kaybı yaşar ve vücudunu yorgun hisseder.

●     Sesi gittikçe kısılmaya başlar.

●     Göğüs kafesinde bir ağrı ve yük hisseder.

●     Nefes darlığı oluşur.

●     Kronik öksürüğü arttıkça bu kanlı balgama kendini dönüştürür.

●     Yılda birkaç kez de olsa tekrar eden ve geçmek bilmeyen bronşit ya da zatürre şikayeti