Kanadalı Yatırım Bankasından Yeni Değerlendirme: Dolar Yükselecek, Altın Düşüşünü Sürdürecek!

Merkez bankalarından gelecek olan faiz kararları öncesinde piyasaları değerlendiren Kanadalı yatırım bankası, yeni tahminlerini yayınladı. Doların değer kazanacağını iddia eden banka, altın piyasasında düşüşlerin başlayacağını belirtti. İşte Kanadalı yatırım bankasının ekonomi piyasalarına ilişkin yeni değerlendirmelerinin ayrıntıları…

Kanadalı Yatırım Bankasından Yeni Değerlendirme: Dolar Yükselecek, Altın Düşüşünü Sürdürecek!

Bir süredir yükselişte olan dolar kuruna ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Kanadalı yatırım bankası TD Securities, altın fiyatlarının da düşüşe geçeceğini belirtti. Yatırım bankasının analistleri, TL’nin daha da değer kaybı yaşayacağı konusunda vatandaşları endişelendirdi.

“ABD’nin Elinde Enflasyon Var!”

Dünyanın en önemli yatırım bankalarından birisi olarak hizmet veren ve sık sık ekonomi piyasalarına yönelik değerlendirmelerde bulunan Kanadalı TD Securities, piyasalara ilişkin yeni tahminlerini yayınladı. Merkez bankalarının faiz kararlarından önce piyasaların durumunu değerlendiren ve hem kısa vadede hem de uzun vadede tahminlerini açıklayan banka, ABD Merkez Bankası FED’i hedef aldı.

Ülkemizde olduğu gibi Amerika’da da en büyük ekonomik problemin enflasyon olarak görüldüğünü belirten TD Securities analistleri, böyle bir problem varken Amerika’nın doların değer kaybı yaşamasına izin vermeyeceğini belirtti. Şu an “zayıf euro, güçlü dolar” yorumlarının bir süre daha devam edeceğini iddia eden banka, bu değerlendirmeleri ile dikkatleri üzerine çekti.

“Dolar Kurların Kralı Olmaya Devam Edecek!”

Kanadalı Yatırım Bankasından Yeni Değerlendirme: Dolar Yükselecek, Altın Düşüşünü Sürdürecek! - Resim : 1

Bu sene bazında bakıldığı zaman sürekli olarak rekor tazeleyen dolar kuru, geçtiğimiz günlerde 17,60 TL seviyesine kadar yükselmişti. Dolar kurunun düşüşünün mümkün olmadığını iddia eden TD Securities analistleri “dolar kurların kralı olmaya devam edecek” tespitinde bulundu.

“Altında Düşüş Sürecek!”

Geçtiğimiz haftalarda 1.000 TL’lik kritik seviyenin üzerine kadar çıkan sonrasında da verilen bazı kararlar neticesinde 960 TL’ye kadar düşen gram altın, yatırımcıların ve diğer sade vatandaşların kafalarını karıştırmaya devam ediyor. Altın fiyatlandırmalarının nasıl olacağını merak eden vatandaşlar, piyasa uzmanlarının güncel değerlendirmelerini araştırırken, Kanadalı TD Securities bu konuya ilişkin de yeni değerlendirmelerde bulundu.

Geçtiğimiz hafta içerisinde uzun vadeli işlemler yapılmış olmasına rağmen traderların büyük pozisyon boyutunda kalmaya devam ettiğini belirten analistler, bu gelişmenin altının aşağı yönlü hareketlerini sürdüreceğine işaret ettiğini iddia ettiler.

Medya Haber yatırım tavsiyesi vermez. Habere konu olan ifadeler, uzman görüşlerine aittir.