Kader Bağları dizisinde Sevda'yı kim oynuyor, gerçek adı ne? Kader Bağları Sevda kimdir, kaç yaşında? Sevda'nın rol aldığı diziler, boyu ve kilosu kaç?

Ayça Ayşin Turan, FOX TV’de yayınlanan Kader Bağları dizisinde Sevda karakterini canlandıran başarılı bir oyuncudur. Turan, 25 Ekim 1992’de Sinop’ta doğmuş ve İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden mezun olmuştur. Turan, kariyerine 2011 yılında Dinle Sevgili dizisiyle başlamış ve Karagül, Meryem, Hakan: Muhafız, Zemheri, Arıza ve Ada Masalı gibi dizilerde rol almıştır.

Kader Bağları dizisinde Sevda'yı kim oynuyor, gerçek adı ne? Kader Bağları Sevda kimdir, kaç yaşında? Sevda'nın rol aldığı diziler, boyu ve kilosu kaç?

FOX TV’nin yeni dizisi Kader Bağları, izleyicileri ekran başına kilitlemeye devam ediyor. Dizinin başrollerini Ayça Ayşin Turan, Burak Deniz, Cem Davran ve Seda Akman paylaşıyor. Dizide Ayça Ayşin Turan, Sevda karakterine hayat veriyor. Sevda, hayatını kaybetmiş olan kocasının ailesiyle yaşayan ve onların baskısı altında olan bir kadındır. Ancak bir gün karşısına çıkan bir adam, onun hayatını değiştirecektir.
Peki, Kader Bağları’nın Sevda’sı Ayça Ayşin Turan kimdir? İşte Ayça Ayşin Turan’ın hayatı ve biyografisi…

Sinop’ta Doğdu

Ayça Ayşin Turan, 25 Ekim 1992 tarihinde Sinop’ta dünyaya geldi. Babası Kastamonulu, annesi ise Sinopludur. Beş abisi ve bir ablası vardır. Sinop’ta liseyi bitirene kadar okudu.


İstanbul Üniversitesi’nde Okudu


Ayça Ayşin Turan, üniversite sınavında dördüncü olarak İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nü kazandı. Üniversite eğitimi sırasında Gazanfer Özcan ve Gönül Ülkü Özcan Tiyatrosu’nda oyunculuk dersleri aldı. Ayrıca Avustralya’da oyuncu koçu Ferit Selçuk’tan da eğitim gördü.

Kader Bağları dizisinde Sevda'yı kim oynuyor, gerçek adı ne? Kader Bağları Sevda kimdir, kaç yaşında? Sevda'nın rol aldığı diziler, boyu ve kilosu kaç? - Resim : 1
Dinle Sevgili ile Oyunculuğa Başladı


Ayça Ayşin Turan, oyunculuk kariyerine 2011-2012 yılları arasında FOX TV’de yayınlanan Dinle Sevgili dizisiyle başladı. Dizide Gülfem karakterini canlandırdı.


Karagül ile Tanındı


Ayça Ayşin Turan, 2013-2016 yılları arasında yönetmenliğini Murat Saraçoğlu’nun yaptığı ve başrollerini Ece Uslu, Mesut Akusta, Yavuz Bingöl ve Şerif Sezer’in paylaştığı Karagül dizisinde Ada karakterini canlandırarak tanındı.


Sevimli Tehlikeli ile Sinemaya Adım Attı


Ayça Ayşin Turan, 2015 yılında yönetmenliğini Özcan Deniz’in yaptığı Sevimli Tehlikeli adlı sinema filminde Şükrü Özyıldız ile başrolü paylaştı. Filmde Zeliş karakterini oynayan Turan, bu rolüyle Yılın Çıkış Yapan Sinema Oyuncusu ödülünü aldı.


Netflix’in İlk Türk Dizisinde Oynadı


Ayça Ayşin Turan, 2018-2020 yılları arasında Netflix’in ilk Türk dizisi olan Hakan: Muhafız’da Çağatay Ulusoy, Hazar Ergüçlü, Mehmet Kurtuluş, Burçin Terzioğlu ve Okan Yalabık ile birlikte rol aldı. Dizide Leyla Sancak karakterini canlandıran Turan, dizinin ilk iki sezonunda başrol oyuncusu olarak yer aldı.


Zemheri, Arıza ve Ada Masalı ile Devam Etti


Ayça Ayşin Turan, 2020 yılında Show TV’de yayınlanan Zemheri dizisinde Firuze Pınar karakterini oynadı. Aynı yıl TRT 1’de başlayan Arıza dizisinde Halide Gürkan karakterine hayat verdi. 2021 yılında ise Star TV’de yayınlanan Ada Masalı dizisinde Haziran Sedefli karakterini canlandırdı.


Altın Kelebek Ödülü Kazandı


Ayça Ayşin Turan, 2021 yılında 47. Pantene Altın Kelebek Ödülleri’nde En İyi Romantik Komedi Kadın Oyuncu ödülünü kazandı. Turan, ödülünü alırken yaptığı konuşmada "Bu ödülü bana layık gören herkese çok teşekkür ederim. Bu ödülü Ada Masalı ekibine armağan ediyorum. Onlarla çalışmak çok güzeldi. Bu ödülü aldığım için çok mutluyum." dedi.

Kader Bağları dizisinde Sevda'yı kim oynuyor, gerçek adı ne? Kader Bağları Sevda kimdir, kaç yaşında? Sevda'nın rol aldığı diziler, boyu ve kilosu kaç? - Resim : 2
Kader Bağları ile Yeni Bir Başlangıç Yaptı


Ayça Ayşin Turan, 2023 yılında FOX TV’de yayınlanmaya başlayan Kader Bağları dizisinde Sevda karakterini oynamaya başladı. Dizide Burak Deniz, Cem Davran ve Seda Akman ile başrolü paylaşan Turan, dizide hayatını kaybetmiş olan kocasının ailesiyle yaşayan ve onların baskısı altında olan bir kadını canlandırıyor. Turan, dizinin ilk bölümünden itibaren izleyicilerden büyük beğeni topladı.

Ayça Ayşin Turan kimdir?

Ayça Ayşin Turan, 25 Ekim 1992’de Sinop’ta doğmuş ve İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden mezun olmuştur. Turan, kariyerine 2011 yılında Dinle Sevgili dizisiyle başlamış ve Karagül, Meryem, Hakan: Muhafız, Zemheri, Arıza ve Ada Masalı gibi dizilerde rol almıştır. Turan, ayrıca 2015 yılında Sevimli Tehlikeli filminde başrol oynamış ve 2021 yılında 47. Pantene Altın Kelebek Ödülleri’nde En İyi Romantik Komedi Kadın Oyuncu ödülünü kazanmıştır.


Ayça Ayşin Turan kaç yaşındadır?

Ayça Ayşin Turan, 25 Ekim 1992 doğumludur. Dolayısıyla 2023 yılı itibariyle 31 yaşındadır.

Ayça Ayşin Turan hangi dizilerde oynamıştır?

Ayça Ayşin Turan, şu ana kadar Dinle Sevgili, Karagül, Altınsoylar, Meryem, Hakan: Muhafız, Zemheri, Arıza, Ada Masalı ve Kader Bağları gibi dizilerde oynamıştır.


Ayça Ayşin Turan hangi burçtur?

Ayça Ayşin Turan, 25 Ekim doğumlu olduğu için Akrep burcudur.