Juventus Türk Milli Yıldıza 3 Yıllık İmzayı Attırdı!

Geçtiğimiz günlerde Manchester United’dan Fransız yıldız Paul Pogba’yı kadrosuna katan İtalyan ekibi Juventus, Bayern Munih ile sözleşmesi sonlanan 17 yaşındaki Türk milli futbolcu Kenan Yıldız ile sözleşme imzaladı.

Juventus Türk Milli Yıldıza 3 Yıllık İmzayı Attırdı!

İtalyan ekibi Juventus, yeni sezon öncesi transfer çalışmalarını hızlandırdı. Yeni transferler ile kadrosunu güçlendiren Juventus, geçtiğimiz günlerde eski futbolcusu Fransız orta saha Paul Pogba’yı yeniden renklerine bağladı. Manchester United’dan ayrılan Pogba’nın ardından Juventus, bu kez de kancayı genç Türk yıldıza taktı. Almanya Bundesliga’dan Bayern Munih ile sözleşmesi sona eren 17 yaşındaki milli futbolcu Kenan Yıldız, Juventus ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Kendi yaş grubunun en yetenekli isimleri arasında gösterilen Kenan Yıldız, 3 yıl boyunca Juventus formasını terletecek.

Kenan Yıldız Juventus’ta

Kendi yaş grubunda en yetenekli isimler arasında gösterilen 17 yaşındaki Türk milli futbolcu Kenan Yıldız, Juventus’un yolunu tuttu. Juventus dışında bir süredir İspanyol devi Barcelona’nın da ilgilendiği Kenan Yıldız, tercihini Juventus’tan yana kullandı. On numara ve kanat bölgelerinde oynayabilen Kenan Yıldız, geride bıraktığımız sezonda Bayern Munih forması ile yaş kategorilerinde 20 maça çıktı. Yıldız geçen sezon çıktığı 20 maçta 6 gol ve 8 asistlik bir performans ortaya koydu. 2021 yılında Türkiye U17 Milli Takım formasını da giyen Kenan Yıldız, milli forma ile çıktığı 10 maçta 3 gol ile katkı sağladı.

Kenan Yıldız Kimdir?

Juventus Türk Milli Yıldıza 3 Yıllık İmzayı Attırdı! - Resim : 1

Kenan Yıldız 4 Mayıs 2005’te Almanya’nın Regensburg kentinde dünyaya geldi. Orta saha pozisyonunda oynayan Yıldız, on numara ve kanat pozisyonlarında da oynayabiliyor. İtalya Serie A ekiplerinden Juventus’a imzayı atan Yıldız, alt yaş kategorilerinde Türkiye Milli Takımı’nın da formasını giyiyor. Futbola doğduğu şehrin takımı olan Jahn Regensburg ile başlayan Yıldız, buradan sonra Bayern Munih’in yolunu tuttu. Bayern Munih altyapısına 2012 yılında 7 yaşındayken katılan Yıldız, altyapıda 20 maçta 6 gol 8 asistlik performans sağladı.

Kenan Yıldız’ın Boyu Kaç?

Bayern Munih ile sözleşmesi sona eren Kenan Yıldız, Temmuz 2022 itibariyle İtalyan ekiplerinden Juventus ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. 185 cm boyunda olan genç yıldızın Juventus forması ile ortaya koyacağı performans merakla bekleniyor.