Joe Biden, Ukrayna'da Putin'e meydan okudu

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna'ya beklenmedik zamanda sürpriz resmi ziyaret gerçekleştirdi. Kiev'de Cumhurbaşkanı Vladimir Zelensky ile şehri gezdi.

Joe Biden, Ukrayna'da Putin'e meydan okudu

Joe Biden, Ukrayna'da Putin'e meydan okudu - 24 Şubat 2022'de başlayan Rusya-Ukrayna Savaşı'nda yeni gelişmeler yaşanıyor.

Savaşın üzerinden neredeyse 1 yıl geçecek olmasına rağmen halen barış yanlısı politikalar izlemek yerine savaşı körüklemeye yönelik adımlar atmakta geri adım atmamak için elinden geleni yapan batı ülkeleri yeni politikalarını sahaya sürecek.

YENİ ADIMLAR

Geçtiğimiz haftalarda ABD tarihinde bir ilke imza attı. Ukrayna'ya askeri yardım yapacak ülkelere yardım edeceğini açıkladı. Hollanda ve Belçika envanterinde kullanmaya hazır bekleyen F-16 uçaklarını Kiev yönetimine vermesi üzerine Lockheed Martin son teknoloji modernizasyon edilmiş uçakları hibe edeceğini söylemişti.

Ukrayna'nın ihtiyacı hava savunma sistemlerini Fransa ve İtalya'nın karşılayacağı, Almanya'nın harp tarihine yön veren tankları sevk edeceği belirtildi. Şimdiye kadar tahmini olarak 10 milyar dolar değerinde silah yardımı yapan ABD, Ukrayna'nın en büyük dayanağı olmaya devam ediyor.

Milyarlarca dolar maddi ve askeri yardımları vermekten çekinmeyen hatta savaşın seyrini değiştirecek adımların atılmasında elinden gelen gayreti gösteren ABD yönetiminin Rusya'yı köşeye sıkıştıracak hamlelerine bir yenisini daha ekleyeceği düşünülüyor.

KAPALI GÖRÜŞME

Bu kapsamda Ukrayna'nın başkenti Kiev'de Zelensky ile bir araya gelen Joe Biden, savaşta hayatını kaybeden askerlerin anısına oluşturulan anıtta Putin'e meydan okudu.

İki liderin ziyaret ettiği anıt sonrası kapalı kapılar ardından görüşme gerçekleşiyor. Ukraynalılar için son derece önemli olan destek ve moral veren ziyaretin ardından önemli açıklamalar olacağı bekleniyor.

Joe Biden, Ukrayna'da Putin'e meydan okudu - Resim : 1

Joe Biden, Ukrayna'da Putin'e meydan okudu - Resim : 2

ABD Başkanı Joe Biden, savaşın uzaması Ukrayna ve batı ülkelerine zarar vermeyeceğini söyledi. Rusya'nın ekonomik anlamda dayanacak gücü kalmadığı hatta enerji alanında yaptırımlar karşısında eli kolu bağlandığını ifade eden söylemler Kremlin yönetimini kızdıracak açıklamaların devamı ilerleyen saatlerde gelecek.