İzmir'de gece yarısı korkutan şiddetli deprem caminin minaresi yıkıldı yaralılar var!

İzmirliler sabaha karşı yataklarından depremle uyanırken şiddetli deprem tüm şehirde büyük panik yaşanmasına neden oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu son durumu duyurdu.

İzmir'de gece yarısı korkutan şiddetli deprem caminin minaresi yıkıldı yaralılar var!

30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen şiddetli deprem nedeniyle 117 kişinin hayatını kaybettiği İzmir dün sabaha karşı bir kere daha acı deprem gerçeği ile yüz yüze geldi. Sabaha karşı 03:29 sularında meydana gelen deprem İzmirlileri büyük bir korku ile yataklarından kaldırırken şehirde büyük panik yaşandı. 

AFAD depremin merkez üssünü İzmir Buca olarak açıklarken deprem İzmir'in yanı sıra komşu illeri Aydın, Balıkesir, Manisa ve Denizli'de de hissedildi. 5 şehirde büyük panik yaşanırken İzmirlilerin büyük bölümü sabaha kadar açık havada dışarıda kalmayı tercih ederek evlerine girmedi. 

İZMİR DEPREMİ SON DAKİKA: KAÇ ŞİDDETİNDE OLDU, CAN KAYBI VAR MI, SON DURUM NE?

İzmir'de yaşanan deprem yürekleri ağızlara getirirken AFAD tarafından yapılan açıklamada depremin şiddeti 4.9 olarak ilan edildi. Depremin merkez üssü ise Buca ilçesi olarak açıklandı. Depremin ardından açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "İzmir Buca'da saat 03.29'da gerçekleşen 4,9 büyüklüğündeki depremde şu ana kadar herhangi bir can kaybı bilgisi ulaşmamıştır. İki vatandaşımız panikle atlama sonucu yaralanmış, bir cami minaresinde de hasar meydana gelmiştir" diyerek 2 kişinin panikle yüksekten atlaması sonucu yaralandığını, bir caminin ise minaresinde çökme meydana geldiğini duyurdu. 

İzmir'de gece yarısı korkutan şiddetli deprem caminin minaresi yıkıldı yaralılar var! - Resim : 1

İzmir Valisi Köşger ise "Kıymetli İzmirliler, öncelikle geçmiş olsun. 4,9 büyüklüğünde olduğu ifade edilen Buca merkezli depremde ilimizde Konak’ta bir cami minaresi dışında hasar ve yüksekten atlama şeklinde yaralanmalar dışında herhangi bir sıkıntı olmamıştır. Tekrar geçmiş olsun" diyerek bir sorun olmadığını duyurdu. AFAD tarafından yapılan duyuruda ise depremin ardından 04:30'a kadar 13 artçı sarsıntı meydana geldiği belirtilerek bu depremlerin en şiddetlisinin 2,4 olduğu belirtildi. Bizlerde medyahaber.com olarak İzmir'e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. 

 

Etiketler: deprem, izmir deprem