İzmir Menderes açıklarında 5.1 büyüklüğünde deprem (AFAD son depremler)

AFAD son depremler... İzmir bu sabah saatlerinde 5.1 büyüklüğünde deprem ile sallandı. Korku ve paniğe neden olan deprem sonrası AFAD ve İzmir Valiliğinden açıklamalar geldi.

İzmir Menderes açıklarında 5.1 büyüklüğünde deprem (AFAD son depremler)

AFAD son depremler... Bugün sabah 08.19'da İzmir ili Menderes açıklarında, Kuşadası  Körfezi'nde korkutan bir deprem meydana geldi.

AFAD İzmir son deprem verisine göre, deprem 8,51 kilometre derinlikte 5.1 büyüklüğünde deprem oldu.

Kandilli Rasathanesi son depremler verisine göre ise 6,5 kilometre derinlikte meydana geldiğini duyurduğu depremin büyüklüğünü 5,1 olarak açıkladı.

İzmir'de meydana gelen deprem, Manisa ve çevre illerden hissederken vatandaşlar korku ve panikle kendisini dışarıya attı. 

İzmir Valisi Elban: Bildirilen bir olumsuzluk yoktur

İzmir Valisi Süleyman Elban, X hesabından yaptığı açıklamada, "Ege Denizi - Kuşadası Körfezi - Menderes merkezli olarak 08.19 itibarıyla meydana gelen 5.1 şiddetindeki deprem ile ilgili valiliğimize bildirilen bir olumsuzluk yoktur. Tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum." dedi. 

AFAD: Ekiplerimiz teyakkuz halindedir

AFAD Başkanlığı, 5.1'lik depremin ardından "Ege Denizi’nde, İzmir ilimizin Menderes ilçesi açıklarında saat 08.19’da meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmekte olup ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız." açıklamasında bulundu.