İstanbul'un deprem tedbiri belli oldu! Ekrem İmamoğlu 'uygulayacağız' diyerek açıkladı

Hatay ve Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından uzmanlar İstanbul konusunda uyarıda bulunmuştu.

İstanbul'un deprem tedbiri belli oldu! Ekrem İmamoğlu 'uygulayacağız' diyerek açıkladı

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremin ardından çevre 10 ilde yıkım meydana geldi. Binlerce vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Türkiye derinden sarsılırken gündem deprem oldu. Türkiye'de uzun süredir hem uzmanların hem siyasetçilerin gündeminde deprem yer alırken hayatını kaybeden 42 bin üzeri vatandaş milyonların kalbine zincir oldu. 

Hatay ve Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından uzmanlar İstanbul konusunda uyarıda bulunmuştu. Uzman isimler İstanbul'da beklenen büyük bir deprem yaşanacağı konusunda uyarıda bulunurken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu beklenen İstanbul depremine yönelik alınacak önlemleri açıkladı. 

KARBON ELYAF KULLANILACAK!

Antakya'da karbon elyaf yöntemi ile güçlendirmesi yapılan ve geçirdiği her üç depremde de yıkılmayan binayı incelediğini dile getiren Ekrem İmamoğlu bu binadaki modelin uygulamasını İstanbul'da da yapacaklarını dile getirdi. Megakentte dönüşümü yapılmadığı için dayanıksız olan binalar için karbon elyaf yönteminin kullanılacağını dile getiren Ekrem İmamoğlu "25 yıl kentsel dönüşüm açısından boşa harcandı. Bu hızla devam edilirse de 100 yılda ancak tamamlanabilir. O yüzden İstanbul'da olası bir depremde yıkılacağı kesin olan binalarda insanlarımızı kaybetmemek için acilen karbon elyaf yöntemiyle koruma sistemine geçiyoruz." dedi. 

Daha fazla beklemenin ölüme davetiye çıkarttığını ve 25 yıllık sürecin boşa gittiğini dile getiren Ekrem İmamoğlu olası İstanbul depremi için her türlü önlemin alınmaya çalıştığını belirtti. Açıklamasında "Kaybedilen 25 yıl için içimiz yanıyor. Daha fazla beklemek ölüme davetiye çıkarmak demektir. O yüzden bir an önce karbon elyaf yöntemini İstanbulluların hizmetine sunacağız. Bunun için karbon elyafla güçlendirilecek binaların maliyeti için vatandaşa destek vereceğiz. Güçlendirme bedelini belediye olarak biz ödeyeceğiz, İstanbullular da bunu 3 yıla yayılan taksitlerle geri ödeyecekler. Böylelikle dayanıksız binaların en azından ayakta kalmasını ve ölüm riskinin azalmasını sağlayacağız." ifadelerini kullandı. 

Tüm riskli binaların vakit kaybedilmeden dayanıklı hale getirileceğini ve kentsel dönüşüm projesini hemen devreye sokacaklarını dile getirdi. 

Etiketler: istanbul deprem