İstanbulluların Dikkatine: TOKİ, Yüzde 50 Peşinat Karşılığında 185 Konutu Satışa Çıkaracak!

Uygun fiyatlar karşılığında konut sahibi olmak isteyen vatandaşların bir numaralı tercihi olan TOKİ, yeni ay kapsamında İstanbullular için açık arttırma başlatacağını duyurdu. İşte TOKİ’nin açık arttırma yolu ile satışa sunacak olduğu konutlara ilişkin ayrıntılar…

İstanbulluların Dikkatine: TOKİ, Yüzde 50 Peşinat Karşılığında 185 Konutu Satışa Çıkaracak!

Ekonomi piyasalarının yukarı yönlü hareketler, geçtiğimiz senenin sonunda döviz kurlarının ve altın fiyatlarının rekor seviyelere ulaşmasına sebep olmuştu. 18 TL seviyesini gören dolar, 20 TL seviyesini gören euro ve bin TL seviyesini gören gram altının ardından gündelik hayat akışı içerisinde satışa sunulan ürünlerin ve diğer hizmetlerin yüksek oranlarda zamlanması, vatandaşların bütçelerinin derinden sarsılmasına sebep oldu. Özellikle emlak sektöründe ortaya çıkan fahiş fiyatlar, vatandaşların ev sahibi olma hayallerinin suya düşmesine yol aştı.

Yeni döneme girilmesi ile birlikte döviz kurlarının ve altın fiyatlarının ve dolayısı ile de hammadde fiyatlarının kontrol altına alınabileceği konusunda ümitlenen vatandaşlar, FED faiz artırımı kararları, Rusya- Ukrayna savaşı ve diğer durumlardan etkilenen ekonomi piyasaları karşısında yine hayal kırıklığı yaşadı.

Uygun fiyatlar karşısında ev sahibi olmanın artık imkânsız olduğunu düşünen vatandaşlara, kamu kurumundan yardım eli geldi. Ülkemizin en önemli kamu kurumlarından olan TOKİ, ilerleyen günlerde uygun fiyatlı konut satışı yapacağını bildirdi.

TOKİ’den Uygun Fiyatlı Konut Satışı Duyurusu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet veren ve geliştirdiği ödeme hizmetleri ile inşa ettiği sosyal konut projeleri sayesinde ülke genelinde milyonlarca vatandaş tarafından yakından takip edilen kamu kurumu TOKİ, uygun fiyatlar karşılığında daire sahibi olmak isteyenler için müjdesini verdi.

TOKİ tarafından yapılan duyuruya göre İstanbul Gaziosmanpaşa Sarıgöl Mahallesi Projesi ve İstanbul Beyoğlu Sütlüce Projesi Kapsamında toplamda 185 konutun açık arttırma ile satışa sunulacağı bilgisi kaydedildi.

Yüzde 50’si Peşin!

İstanbulluların Dikkatine: TOKİ, Yüzde 50 Peşinat Karşılığında 185 Konutu Satışa Çıkaracak! - Resim : 1

TOKİ tarafından yapılan açıklamaya göre açık arttırma ile satışa çıkarılan konutlar için yüzde 50 peşinat verilecek, kalan yüzde 50’lik kısım ise 120 ay vadeye bölünerek ödenecek.

TOKİ İhale Tarihleri

TOKİ, İstanbul’da satışa sunacağı konutlar için ihale tarihlerini şu şekilde belirledi:

  •          Gaziosmanpaşa Projesi: 2 Ağustos saat 10:30
  •          Sütlüce Projesi: 3 Ağustos saat 10:30