İşsizlik Ödeneği Başvurusu Sonucu Nasıl Ödenir?

İşsizlik ödeneği başvurusu sonucu nasıl öğrenilir, yazımızda belirttik. Sizler de işsizlik ödeneği başvurusu yapmak için sayfamızı inceleyebiliriz. İşsizlik ödeneği başvurusu sonucu işlemlerini sorunsuz, rahat şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

İşsizlik Ödeneği Başvurusu Sonucu Nasıl Ödenir?

İşsizlik ödeneği başvurusu sonucunu E-Devlet üzerinden öğrenebilirsiniz. Kişi ne kadar çalışmışsa işsizlik maaşı alma süresi ona göre hesaplanmaktadır.  İŞKUR'da yayınlanan işsizlik ödeneği süreleri şu şekildedir: Hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde;

600 gün sigortalı olarak çalışan işsizlik sigortası primi alan sigortalı işsizlere 180 gün,

900 gün sigortalı olarak çalışan işsizlik sigorta primi alan sigortalı işsizlere 240 gün,

1080 gün sigortalı olarak çalışan işsizlik sigortası prim ödemesi alan sigortalı işsizlere 300 gün süre ile işsizlik ödeneği verilmektedir.  

İşsiz kalan her vatandaşın merakla takip ettiği sorunlarından başında gelen işsizlik maaşı günümüzde oldukça araştırılmaktadır. Halk arasında fazla konuşulan bir konu olan işsizlik maaşı işsiz kalan her kişiye İŞKUR tarafından verilmez. İŞKUR tarafından verilen işsizlik maaşı belirli şartlara göre verilmektedir. İŞKUR'un belirlediği şartlara uyum sağlayan kişiler işsizlik maaşı başvurusu yaparak bu haktan faydalanabilir. İŞKUR tarafından belirtilen şartlara uyum sağlamayan kişiler işsizlik maaşı için başvuru yapmaya kalkmamalıdır. İşsizlik maaşı için başvuruda bulunan kişiler işsizlik ödeneği başvurusu sonucu için bekleyerek işsizlik maaşı başvuru sonuçlarına E-Devlet üzerinden ulaşabilir. İşsizlik maaşına başvuran kişiler belli bir süre bu ödenekten faydalanamayabilir. Kişinin çalışmışlık durumuna göre işsizlik maaş süresi hesaplanmaktadır.

İşsizlik Maaşı Herkese Verilir mi?

İşsizlik Ödeneği Başvurusu Sonucu Nasıl Ödenir? - Resim : 1

İşsizlik maaşı sadece İŞKUR tarafından konulan şartlara uyum sağlayan işsizlere verilir. İşsiz kalan ve bu şartlara uyum sağlayan herkes işsizlik maaşı başvurusunda bulunarak işsizlik maaş desteğinden yararlanabilir. İşsizlik ödeneği kişilere yeni iş bulana kadar zor durumdan kurtarmak için verilen devlet desteği bir ödemedir. İşsizlik maaşı başvurusu kısa sürede açıklanmakta olup kişinin başvurduğu ay hangi ay ise işsizlik ödeneği başvurusu sonucu o ayın sonunda açıklanır. Kişiler İŞKUR tarafından konulan şart ve yükümlülükleri taşımıyorsa işsizlik maaşından faydalanamaz.

İşsizlik Maaşı Başvurusu Ne Zaman Sonuçlanır?

İşsizlik maaşının başvuru sonuçlanma tarihi genellikle 10 - 15 gün sürer. Yoğunluk durumuna göre bu süre bir ayı bulabilir.