İsrail resmen 'savaş hali' ilan etti. İHA'lar ile saldırıyor

Hamas'ın İsrail'e yönelik başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonu sonrasında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ülkenin güvenliği için kritik önem taşıyan bir güvenlik oturumu düzenledi. Bu oturumun ardından İsrail'de "savaş hali"nin ilan edildiği ve büyük çaplı askeri eylemlerin onaylandığı bildirildi

İsrail resmen 'savaş hali' ilan etti. İHA'lar ile saldırıyor

Hamas'ın İsrail'e karşı başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonunun etkisi altında İsrail'de gerginlik artıyor. Gazze'den İsrail'e yönelik füzelerle başlayan saldırılar sonucunda, iki taraf arasındaki çatışmaların şiddeti artıyor. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, güvenlik oturumu düzenledi ve bu oturumun ardından ülkede "savaş hali"nin ilan edildiği ve büyük askeri eylemlerin onaylandığı duyuruldu.

Saldırılar sonucunda Filistin ve İsrail arasındaki çatışmalar devam ediyor. İsrail ordusu, güneyden gelen Filistinli grupları hedef alarak karşılık veriyor. Silahlı grupların yerleşim bölgelerine sızmaya çalıştığı bildirilirken, İsrail ordusunun bu girişimlere karşı hava araçları ve tanklarla müdahale ettiği belirtildi.,

İsrail resmen 'savaş hali' ilan etti. İHA'lar ile saldırıyor - Resim : 1

İsrail'deki kaynaklar, saldırıların başlamasından bu yana yüzlerce kişinin öldüğünü ifade ediyor. Filistin Sağlık Bakanlığı'na göre Gazze'deki saldırılarda 313 kişi hayatını kaybetti ve bin 990 kişi yaralandı. Ayrıca, Batı Şeria'da da İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 7 Filistinli öldü.

İsrail basınında ise Hamas'ın saldırılarının İsrail'de büyük bir ölüm ve yaralanma dalgasına yol açtığı belirtiliyor. İsrail'deki ölü sayısının 600'ü aştığı ve yaralı sayısının 2 binin üzerine çıktığı rapor edildi.

Başbakanlık açıklamasında, "Gazze Şeridi'nden düzenlenen kanlı terör saldırısı, İsrail'i savaşa mecbur etti ve savaş 7 Ekim 2023 sabah 06.00'da başladı" ifadeleri kullanıldı.

Etiketler: İsrail, savaş