İslam Memiş'ten kararsızlara 'altın' değerinde yatırım tavsiyesi geldi! Bu hafta altın fiyatları çok ucuz, alanlar iyi karar verdi!

Piyasa uzmanı İslam Memiş, Fed'in faiz kararı sonrası altın ve dolar piyasasında neler olacağını anlattı. Memiş, altın fiyatlarının yükseliş trendine devam edeceğini ve ekim ayının alım için fırsat olduğunu söyledi.

İslam Memiş'ten kararsızlara 'altın' değerinde yatırım tavsiyesi geldi! Bu hafta altın fiyatları çok ucuz, alanlar iyi karar verdi!

Fed, 20 Eylül 2023 tarihinde politika faizini yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttuğunu ancak enflasyonla mücadele için bu yıl içinde bir kez daha faiz artırabileceğini duyurdu. Fed Başkanı Jerome Powell da para politikasında sıkılaştırmanın devam edebileceğini ifade etti.

Fed'in faiz kararı sonrasında dolar endeksi değer kazanırken, ons altın fiyatları 1947 dolardan 1941 dolara geriledi. ABD'de hisse senetleri ve tahvil faizleri de düşüş yaşadı. Dolar/TL kuru ise 26.98 liradan 27.02 liraya yükseldi.

Altın Fiyatları Nereye Gidiyor?

Finans piyasaları uzmanı İslam Memiş, Fed'in faiz kararı sonrasında altın fiyatlarının nasıl seyredeceği konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Memiş, doların gerçek değerinin Türkiye'de 42-43 TL seviyelerinde olması gerektiğini belirterek, doların yükselişinin altına da yansıyacağını söyledi.

Memiş, ons altın fiyatlarının hızlı bir toparlanma yaşadığını ve yukarı yönlü hareketin devam edeceğini belirtti. Memiş, "Ons altında 1960 dolar direnci var. Bu seviyenin üzerinde kalıcı olursa 2000 dolar seviyesine doğru bir hareket görebiliriz" dedi.

Memiş, gram altın fiyatlarının da çok ucuz olduğunu ve alım için fırsat sunduğunu ifade etti. Memiş, "Gram altın TL ekranlarda 1662 lira. Serbest piyasalarda 1702-1712 lira. Bu hafta 1700 liranın altına indi ama bu seviyeler dip seviyelerdir. Yıl sonunda 1880 lira, 2024 yılında ise 2500 lira seviyelerini göreceğimizi tahmin ediyorum" dedi.

Altın Yatırımı Nasıl Yapılmalı?

İslam Memiş, altın yatırımı yapmak isteyenlere de önemli tavsiyelerde bulundu. Memiş, altına yapılan yatırımların üç şekilde gerçekleştirilebileceğini söyledi. Bunlar; doğrudan külçe veya altın para olarak altın almak, bir banka veya aracı yoluyla altın hesabı üzerine yatırım yapmak ya da ileriye yönelik vadeli işlem yapmak.

Memiş, "Altına yatırım yapmak isteyenler ekim ayını kaçırmasınlar. Ekim ayında altın fiyatları destek bulabilir ve yatırımcılara kazanç sağlayabilir" dedi.


 Fed faiz kararı ne zaman açıklandı?

Fed faiz kararı 20 Eylül 2023 tarihinde açıklandı.

 Fed faiz kararı ne oldu?

Fed politika faizini yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu ancak bu yıl içinde bir kez daha faiz artırabileceğini duyurdu.

 Altın fiyatları ne olur?

Altın fiyatları Fed'in faiz kararı sonrasında düşüş yaşasa da uzun vadede yükseliş trendine devam edeceği öngörülüyor.

 Altın almak için doğru zaman ne zaman?

Altın almak için doğru zaman ekim ayı olabilir. Altın fiyatları ekim ayında destek bulabilir ve yatırımcılara kazanç sağlayabilir.