İslam Memiş Sert Yükselecek Dedi ve Tarih Verdi! Gram Altında Son Durum Dikkat Çekiyor!

BDDK kararları sonrasında altın ve dolarda geri çekilmeler görüldü. Küresel piyasalarda da ons altın hareketliliği devam ediyor. Uzman isimden gelen kritik gram altın yorumu ise dikkat çekti! İşte piyasalarda son durum…

İslam Memiş Sert Yükselecek Dedi ve Tarih Verdi! Gram Altında Son Durum Dikkat Çekiyor!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından geçtiğimiz günlerde alınan yen karar sonrasında dolar/TL’de ciddi bir düşüş yaşandı. Yaşanan bu geri çekilme sonrasında gram altın fiyatının da 1.000 lira seviyesinin altına gerilediği görüldü. Altın yatırımı olanlar ise ne zaman yeniden kâra geçeceklerini merak ediyor. İsabetli piyasa tahminleri ile dikkat çeken Finans Analisti İslam Memiş ise gram altın tahminini güncelledi. Altın düşer mi, yükselir mi? sorusunun yanıtını veren Memiş, yıl sonu hedefini de açıkladı.

İslam Memiş Dalgalanmalara Karşı Yatırımcıları Uyardı!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, BDDK kararı sonrasında dolar kurunda yaşanan geri çekilmenin ardından piyasalarda ilişkin yeni değerlendirmelerde bulundu. Şirketlerin döviz sattığını ifade eden İslam Memiş, yaşanan geri çekilmelerin ardından dalgalı seyrin devam edeceğine yönelik tahminlerini yineledi. Yaşanacak bu dalgalı seyirlere karşı yatırımcıları uyarmaya devam ediyor.

Altın Alacaklar İçin Yeni Seviyeleri Açıkladı!

İslam Memiş Sert Yükselecek Dedi ve Tarih Verdi! Gram Altında Son Durum Dikkat Çekiyor! - Resim : 1

Gram altın fiyatlarının BDDK kararı öncesinde 1.020 lira seviyelerinde olduğuna işaret eden İslam Memiş, takip eden hafta kapanışında 970 lira seviyelerine kadar gerilemişti. 980 – 990 lira bandında dalgalanmaların devam edeceğine dikkat çekiyor. Ayrıca 950 TL ve 1.000 TL arasında dalgalanmaların da yaşanmasının muhtemel olduğunun altını çizdi. Söz konusu seviyelerden alım yapılmasının mantıklı olabileceğine dikkat çeken İslam Memiş, önümüzdeki haftalarda ons altın fiyatında da sert yükselişlerin görülebileceğini söyledi.

Gram Altın Fiyatı Düşecek Mi?

Gram altın fiyatında yıl sonu hedeflerini değiştirmeyen İslam Memiş, ons altında ve dolar kurunda yaşanacak artışlara da bağlı olarak gram altın fiyatının yıl sonunda 1.550 lira seviyelerine gelebileceğini aktardı. ABD Merkez Bankası (FED) kararlarının Türkiye başta olmak üzere gelişmekte olan ülkelerde neden olacağı atakların göz ardı edilmemesi gerektiği ifade edildi.