İŞKUR’dan üniversite mezunu işsizlere maaş ! Nasıl başvurulur?

Mezunlara İŞKUR desteği verilmekte olup mezun olup işsiz kalan gençleri desteklemek adına aylık verilmektedir. Mezunlara verilen İŞKUR maaşı; üniversiteden mezun olup işsiz kalan kişilere verilmektedir.

İŞKUR’dan üniversite mezunu işsizlere maaş ! Nasıl başvurulur?

Mezunlara İŞKUR desteği verilmekte olup mezun olup işsiz kalan gençleri desteklemek adına aylık verilmektedir. Mezunlara verilen İŞKUR maaşı; üniversiteden mezun olup işsiz kalan kişilere verilmektedir. Bu maaşı alabilmek için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olunması gerekmektedir. İŞKUR, KOSGEB ortalığı ile üniversite mezunlarına işsizlik maaşı vermekte olup KOSGEB ile birlikte girişimci gençleri de desteklemektedir.

İŞKUR Nedir?

İŞKUR; Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yaşayan vatandaşların iş bulması için ve istihdamın düzenlenmesi için kurulmuş olan bir kurumdur. İŞKUR’un genç işsizler başta olmak üzere üniversite mezunları ve diğer işsizler için birçok programı ve iş desteği bulunmaktadır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olarak çalışmalarını yürüten İŞKUR istihdamın oluşturulması, yürütülmesi, geliştirilmesi, düzenlenmesi ve korunması için çalışmalar yürütmektedir.

İŞKUR Üniversite Mezunlarına Maaş

İŞKUR tarafından üniversite mezunu olup işsiz kalan ve iş bulamayan gençlere istihdam alanı yaratılana kadar maaş verilmektedir. İŞKUR’un üniversite mezunlarına verdiği maaşı alabilmek için bazı şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. Bu şartları yerine getiren kişiler 2018 yılından itibaren İŞKUR’dan işsizlik maaşı alabilecektir. Üniversite öğrencileri için belirlenen maaş miktarı günlük 71 Türk Lirası olacak şekilde düzenlenmiştir. Günlük olarak bu ücretin alınabilmesi ve maaş bağlanabilmesi için İŞKUR tarafından verilmekte olan eğitimlere katılma zorunluluğu getirilmiştir.

İŞKUR’dan üniversite mezunu işsizlere maaş ! Nasıl başvurulur? - Resim : 1

İŞSİZLİK MAAŞI 2022 YILINDA NE KADAR OLDU?

2021'de işsizlik maaşı en düşük 1.420,14 liraya, orta kademede 1.688,91 liraya, en yüksek de 2 bin 840,28 liraya çıkmıştı.

2022 yılında ise en düşük işsizlik maaşı; 2137 lira, orta kademe işsizlik maaşı 2541 lira, en yüksek işsizlik maaşı da 4272 lira oldu.

Üniversite Mezunları İçin İŞKUR Maaşı Şartları

Üniversite mezunu işsizlik maaşı şartları arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak öncelikli bir koşuldur. Bu şartın ardından ise İŞKUR kaydının bulunması, başvuru yapılmış olması ve üniversite diplomasının alınması gibi şartlar bulunmaktadır. Belirlenen şartları yerine getiren mezunlara İŞKUR maaşı bağlanmaktadır.

Üniversite Mezunlarına İŞKUR Maaşı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Üniversiteden mezun olup iş bulamayan gençler İŞKUR maaşına başvuru yapabilmektedir. Bu başvuruyu il merkezlerinde yer alan Türkiye İş Kurumuna giderek başvuruda bulunmaları yeterli olacaktır. Türkiye İş Kurumunda kişi adına bir kayıt oluşturulacak ve başvuru formu ya da dilekçesi verilerek doldurulması istenecektir. Kişilerin bireysel olarak gidip başvuru yapmaları gerekmektedir. İlgili maaş PTT üzerinden yatırılacak olup günlük 50 Türk Lirası üst limiti bulunmaktadır.

Etiketler: işkur