İşin uzmanından tüketicilere uyarı: Kredi kartınızın görüntülerini WhatsApp'tan paylaşmayın!

Dijitalleşmenin yaygınlaşması ile birlikte sıklık ile kullanılmaya başlanan online tahsilat işlemleri gündelik hayatı oldukça kolaylaştırırken beraberinde birçok soru işaretini de getirdi. İşin uzmanı, kredi kartı tahsilatları konusunda tüketicilere önemli uyarılarda bulundu. İşte uzman isim tarafından yapılan açıklamalara ilişkin ayrıntılar…

İşin uzmanından tüketicilere uyarı: Kredi kartınızın görüntülerini WhatsApp'tan paylaşmayın!

Gelişen ve değişen teknoloji, tüketicilerin alışkanlıklarının da değişmesini sağladı. Özellikle akıllı cihazlar ile birlikte ön plana çıkmaya başlayan bazı uygulamalar, gündelik hayatı oldukça yoğun bir tempo içerisinde geçen vatandaşların imdatlarına yetişti.

Akıllı cihaz tasarımlarının yaygınlaşması ve buna bağlı olarak da dijitalleşmenin hızla gelişmesi, gündelik hayat akışı içerisinde fiilen yapılması gereken birçok işlemin online olarak yapılabilmesini sağladı. Özellikle bankacılık işlemleri başlığı altında gerçekleştirilen işlemlerin online platformlardan çözüme kavuşturulabilmesi, zamandan büyük ölçüde tasarruf edilmesine aracılık etti.

Geçtiğimiz senelerde hayatlarımıza dahil olan ve kısa bir süre içerisinde tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını, dijitalleşmenin hızlanmasına katkıda bulunan öğelerden birisi oldu. Sokağa çıkma yasaklarının ve diğer tedbirlerin uygulandığı dönem içerisinde kapanmaya giden fiili mekanlar, online ödemelere olan talebin artmasına sebep oldu.

Bugün hemen hemen her tüketici tarafından tercih edilen online fatura ödemeleri ve online alışveriş gibi seçenekler, beraberinde bazı soru işaretlerini de getirdi. Online tahsilatların ne kadar güvenilir olduğu konusu hale birçok kişinin aklını kurcalarken işin uzmanından konuya ilişkin önemli açıklamalar geldi.

Online tahsilat sistemi şirketi genel müdürü Erman Yapıcı, son dönemlerde giderek popülerleşen online ödemelere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yapıcı, söz konusu ödemelere ilişkin dikkat edilmesi gereken başlıkları açığa kavuşturdu.

ÖDEME KOLAYLIĞI ARTTI!

İşin uzmanından tüketicilere uyarı: Kredi kartınızın görüntülerini WhatsApp'tan paylaşmayın! - Resim : 1

Online ödemelere ilişkin açıklamalarda bulunan Erman Yapıcı, son dönemlerde link, SMS, e- posta gibi etmenler aracılığı ile online tahsilatların arttığına işaret etti. Yapıcı, bu noktada WhatsApp gibi güvenilirliği düşük olan uygulamalar konusunda tüketicileri uyardı.

WHATSAPP’A DİKKAT!

WhatsApp uygulamasının güvenilirliğinin düşük olduğunu belirten Yapıcı, kredi kartı görüntülerinin uygulama aracılığı ile paylaşılmaması gerektiğini, paylaşıldığı takdirde tüm çalışanlar tarafından görülebildiğinin bilincinde olunması gerektiğini bildirdi.

“ÇALINMA RİSKİ ARTTI!”

Cüzdanımızı kaybettiğimizde kartların çalınma ihtimaline karşı ilgili ürünleri iptal ettirdiğimize dikkat çeken Yapıcı, aynı durumun kartın görüntüsünün WhatsApp üzerinden paylaşıldığında da başımıza geldiğini belirtti.

Etiketler: whatsapp, kredi kartı